Més Compromís celebrarà primàries "exprés" per a formar llistes sota la marca Sumar

En el PSPV, Morant sona per València; el PP optaria per González Pons a València i Fabra per Castelló; i Gil Lázaro tornarà a encapçalar la llista de Vox

Reunió de l'executiva de Compromís
Reunió de l'executiva de Compromís / Jorge Gil (Europa Press)

Mentre el PP valencià intenta fixar l'estratègia per a garantir la investidura de Carlos Mazón, les forces del Botànic es reordenen per a afrontar les eleccions generals. Més Compromís celebrarà unes primàries "exprés" per a formar les llistes sota la marca de Sumar. En el PSPV, Diana Morant és el nom que més sona per València. El PP optaria per González Pons a València i Alberto Fabra per Castelló.

La sala de màquines dels partits polítics torna a traure fum. Ara, mirant cap a l'horitzó del 23 de juliol. A la Comunitat Valenciana es disputaran 33 escons, un més que el 2019. El calendari apreta: entre el 14 i el 19 de juny s'han de presentar les llistes.

Compromís aposta per incloure's en el moviment Sumar. Aquesta vesprada ja tenen la primera reunió les comissions negociadores, però posa una condició: liderar el projecte a la Comunitat Valenciana.

I Més Compromís ja ha dit que farà primàries. El regidor de l'Ajuntament de València, Pere Fuset s'ha postulat com a cap de llista, un lloc per al qual sonava l'exconseller Vicent Marzà.

El PSPV assegura que es bolcarà a demanar el vot útil per al Partit Socialista. I com a cap de cartell, la principal aposta al Congrés per València és la ministra d'Innovació, Diana Morant. L'any 2019 va ocupar aquest lloc l'exministre José Luis Ábalos.

El Partit Popular dissenyarà els cartells electorals per a les generals mentre negocia la formació del Consell. Les travesses situen un dels homes forts de Feijóo, l'eurodiputat Esteban González Pons, al capdavant de la llista al Congrés per València i per Castelló podria tornar Alberto Fabra que no prendria possessió de l'escó de les Corts.

Ignacio Gil Lázaro tornarà a encapçalar la llista de Vox, encara que el partit deixa totes les decisions en mans de la direcció nacional.

També et pot interessar

stats