La Comissió Europea transfereix a Espanya els primers 9.000 milions dels fons per a la recuperació

Són el primer enviament d'una ajuda estimada en uns 70.000 milions no reembossables d'un total de 140.000 milions d'euros

Von der Leyen i Sánchez, aquest dimecres en roda de premsa
Von der Leyen i Sánchez, el passat juny / À Punt NTC
17 d'agost 2021 - 13:25

Un mes després que els 27 ministres d'Economia i Finances de la Unió Europea (Ecofin) aprovaren el pla espanyol de reformes i inversions dissenyat pel govern de Pedro Sánchez per a poder accedir a les ajudes del fons anticrisi de la UE, la Comissió Europea ha transferit a Espanya els primers 9.000 milions d'euros. Són el primer enviament d'una ajuda global estimada en 70.000 milions que el govern espanyol ha sol·licitat com a fons no reembossables. Espanya és, després d'Itàlia, el país que més diners rebrà: 140.000 milions d'euros.

"L'arribada dels fons NextGeneration EU posa hui en marxa el Pla de Recuperació i Resiliència d'Espanya. Aquest pla serà un impuls crucial per a fer que el Pacte Verd siga una realitat, digitalitzar l'economia i fer que Espanya siga més resilient que mai", ha anunciat la cap de l'Executiu comunitari, Ursula von der Leyen, en Twitter.

L'autorització inicial per a fer arribar aquesta primera ajuda va arribar a mitjans de juny, durant una visita a Madrid de la presidenta de la Comissió Europea, Ursula von der Leyen. Inicialment estava previst que els fons arribaren al mes de juliol.

També et pot interessar

stats