Comença el judici contra els exregidors Llorens i Saragossa (PP) pel cas Isjoma

La Fiscalia Anticorrupció sol·licita penes d’entre un i tres anys per diversos delictes de prevaricació en concurs amb un delicte continuat de frau a l'administració

Ajuntament d'Alacant
Imatge d'arxiu de l'Ajuntament d'Alacant / À Punt NTC

La secció primera de l'Audiència Provincial d'Alacant jutja des d'aquest dilluns els dos exregidors de l'Ajuntament de la capital, Andrés Llorens i Juan Zaragoza, els dos del Partit Popular, per presumptes irregularitats detectades en les adjudicacions culturals i festives en el conegut com a cas Isjoma.

A més dels dos exregidors, s'assenten al banc dels acusats el gerent d’Isjoma, empresa ja extingida, i dos tècnics municipals, que han defés que en la seua actuació responien a les ordes d'un cap de servei, d'Atenció Urbana, que va morir l'any passat. Els dos exregidors declararan aquest dimarts.

En la primera sessió han declarat el gerent d’Isjoma, Isidro Gómez, i dos tècnics municipals. Gómez ha dit que a ell li indicaven com facturar o certificar i que ell del que es preocupava era de "treballar, de muntar els escenaris i que no en caiguera cap". A la pregunta de per què consten facturacions amb els mateixos conceptes, ha respost que això succeeix quan "per exemple, en muntes un i cau un aiguat, la instal·lació cal muntar-la de nou a la setmana següent". A més, ha reconegut haver participat en dos dinars amb Juan Zaragoza i amb Andrés Llorens, però ha negat que haguera sol·licitat la seua intervenció per a accedir a la licitació.

Els advocats de la defensa han sol·licitat que s'invalide la prova dels detectius, perquè no hi ha una transcripció íntegra de les declaracions de Juan Zaragoza, i perquè no s'ha verificat l'autenticitat del dispositiu amb el qual s’obtingueren. Per tant, l'exregidor podria haver sigut "enganyat" per a fer-les.

També han demanat que no es consideren les proves obtingudes a partir dels ordinadors intervinguts a Isjoma, ja que el gerent de l'entitat va concedir “voluntàriament” permís perquè pogueren analitzar-se, però no per a qualsevol fi. A més, han sol·licitat que es declare la prescripció de la causa.

La Fiscalia Anticorrupció manté que entre els anys 2003 a 2009, i amb la intenció d'afavorir la mateixa empresa, es van tramitar com a contractes menors adjudicacions de subministrament, muntatge i desmuntatge d'escenaris i la col·locació i retirada de cadires, que superaven el límit quantitatiu establit, amb la finalitat d'eludir els procediments i les adjudicacions legals. Per això sol·licita penes d’entre un i tres anys per diversos delictes de prevaricació en concurrència amb un delicte continuat de frau a l'administració.

També et pot interessar

stats