Obrin juí a dos exregidors d'Alacant per presumptes irregularitats en contractactió d'escenaris

L’Ajuntament, que era part acusadora, ara demana la lliure absolució i l'arxivament de les diligències.

Ajuntament d'Alacant
Ajuntament d'Alacant

Un jutjat d’Alacant ha ordenat obrir juí als exregidos Andrés Llorens i Juan Zaragoza, ambdós del PP, per les irregularitats en el marc del cas Isjoma o contractació de cadires en el muntatge d’escenaris i instal·lacions en festes i actes culturals.

Així ho ha decretat el titular del jutjat d’instrucció número 8 d’Alacant en un acte, i juntament amb ells jutjaran diversos tècnics municipals i l’empresari responsable d’Isjoma, Isidro García. Es considera que són els presumptes autors de delictes de prevaricació continuada i revelació de secrets.

En un escrit de qualificació provisional, la Fiscalia demana penes d’un a tres anys de presó, en funció del grau d’implicació dels investigats.

Per la seua part, l’Ajuntament d’Alacant, que també era part acusadora, ha optat per sol·licitar la lliure absolució i l'arxivament de les diligències per considerar que els fets investigats no desprenen responsabilitats penals. 

Les diligències van començar en 2009, després que els representats de l’empresa Alaves Montajes alertaren d’anomalies en l’adjudicació del contracte a Isjoma en sentir-se perjudicada en la licitació convocada aquell any.

En la causa també s’investiguen encàrrecs fraccionats al marge del contracte en vigor que ja gestionava Isjoma des de l’any 2003. 

També et pot interessar

stats