Climent explica a les Corts la gestió del Consell per a neutralitzar els efectes d’un Brexit sense acord

El conseller i el secretari autonòmic per a la Unió Europea informen sobre les conseqüències d'una eixida no pactada del Regne Unit.

El conseller d'Economia Sostenible, Rafa Climent
El conseller d'Economia Sostenible, Rafa Climent

La incertesa per un possible Brexit sense acord arriba a les Corts, dos dies després que el parlament britànic haja votat una esmena que ha forçat el primer ministre, Boris Johnson, a demanar una nova pròrroga a Brussel·les.

La Comissió d'Afers Europeus del Parlament valencià es reuneix aquest dilluns. Hi compareixerà el conseller d'Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, Rafa Climent. El conseller informarà sobre les gestions que ha fet el Consell per a pal·liar els efectes d'una eixida no pactada del Regne Unit.

També està previst que comparega Joan Calabuig, secretari autonòmic per a la Unió Europea i Relacions Exteriors, que explicarà la situació actual del procés de retirada britànica del bloc europeu, i les mesures de preparació que ha posat en marxa la Generalitat. A l'agost, el president Ximo Puig va anunciar un pla post-Brexit, accions per als 11.000 valencians i valencianes que viuen al Regne Unit i per als 80.000 ciutadans britànics que resideixen a la Comunitat Valenciana. 

Dissabte es va obrir un nou capítol de l'embolic del Brexit. El govern britànic té la intenció d'intentar tirar avant en el Parlament la votació de l'acord amb Brussel·les, però algunes veus crítiques albiren que hi poden haver eleccions anticipades. La Unió Europea, mentrestant, ha mostrat la disposició a facilitar una ampliació del Brexit. Però diu que esperarà a vore què passa per a pronunciar-s'hi.

També et pot interessar

stats