Climent anuncia un Pla de foment de la cogeneració per a la Comunitat Valenciana

Aquesta tecnologia té un paper fonamental en la millora de l'eficiència energètica i la reducció de la factura energètica.

Climent ha explicat que l'elaboració d'aquest pla és fruit del compromís de la Conselleria amb el sector tauleller
Climent ha explicat que l'elaboració d'aquest pla és fruit del compromís de la Conselleria amb el sector tauleller / GVA

El conseller d'Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, Rafa Climent, ha anunciat un Pla de foment de la cogeneració per a la Comunitat Valenciana que servirà per a analitzar la situació d'aquesta tecnologia en el territori valencià, per a marcar els principals objectius per al 2030 i les mesures necessàries per a aconseguir-los.

Climent ha explicat que l'elaboració d'aquest pla és fruit del compromís de la Conselleria amb el sector tauleller i l'aposta per la tecnologia de la cogeneració, que té un paper fonamental en la millora de l'eficiència energètica i la reducció de la factura energètica.

Segons el conseller, el ceràmic és el sector que fa unes majors inversions en eficiència energètica i ha de fer front a una factura energètica que suposa una de les majors despeses que té en l'estructura de costos.

En aquest sentit, ha destacat la importància de donar suport a la cogeneració per a garantir la viabilitat de les plantes existents i fomentar noves instal·lacions "per l'enorme contribució que fa a la millora de l'eficiència energètica i a la competitivitat de les empreses taulelleres".

Juntament amb el Pla de foment de la cogeneració, la Conselleria ha sol·licitat un estudi de la viabilitat tècnica i econòmica sobre les possibilitats de millora de les xarxes en el districte tauleller i, en concret, s'ha analitzat la possibilitat d'alguns usuaris d'accedir a tensions de subministrament superiors a 20 kV (66kV i 132 kV).

Quant a això, Climent ha destacat el treball que està desenvolupant el departament que dirigeix "per a garantir un subministrament energètic adequat, de qualitat i eficiència i amb el mínim cost en el sector ceràmic".

També et pot interessar