Ciutadans sol·licita una reunió urgent del pacte antitransfuguisme

La formació té temor que la moció de censura a Castella i Lleó puga tirar avant amb “el suport de trànsfugues”. 

La líder de Cs, Inés Arrimadas, posa al costat de la resta d'integrants de la recentment formada executiva permanent del partit
La líder de Cs, Inés Arrimadas, posa al costat de la resta d'integrants de l'executiva permanent del partit formada recentment / Ciutadans

Ciutadans ha sol·licitat aquest divendres una reunió urgent amb els partits signants del pacte antitransfuguisme, recentment renovat al Congrés, per a frenar de manera immediata "la degradació democràtica en les institucions", després de la moció de censura presentada a Múrcia.

"Cal acabar com més prompte millor amb les pràctiques de pressions i compra de voluntats que sustenten el transfuguisme", afig el comunicat emés i que ha traslladat al Ministeri de Política Territorial i Funció Pública.

Per a la formació taronja, el que ha passat a Múrcia suposa "un escàndol de corrupció" en el qual "el PP ha comprat amb càrrecs i prebendes la voluntat de persones que s'han valgut de les sigles per les quals van ser elegides representants públics per a obtindre beneficis personals a canvi d'alterar majories escollides democràticament per la ciutadania a les urnes".

Una situació "menyspreable", han dit, que encaixa perfectament amb la definició de "trànsfuga" arreplegada en el pacte recentment subscrit també pel PP i "flagrantment incomplit".

Ciutadans lamenta que aquests fets puguen "anar a més", com el cas de la moció de censura a Castella i Lleó, on "només pot tirar avant amb suports de trànsfugues".

La formació recorda que el PP i el PSOE van adquirir el compromís literal "d’impedir la utilització de trànsfugues per a constituir, mantindre activament o canviar les majories de govern de les institucions públiques” i manifesta rotundament que ells no participaran mai en aquestes pràctiques.

També et pot interessar

stats