Ciutadans acusa el PP de “comprar càrrecs”

La mà dreta d'Albert Rivera, Fran Hervías, ha anunciat el seu salt a les files popular aquest dissabte.

La líder de Ciutadans, Inés Arrimadas, i el portaveu adjunt al Congrés, Edmundo Bal.
La líder de Ciutadans, Inés Arrimadas, i el portaveu adjunt al Congrés, Edmundo Bal / Rodrigo Jiménez (Efe)

Ciutadans ha denunciat una “nova trama de corrupció” del Partit Popular per a “comprar càrrecs” de la formació amb diners “de la caixa B”. El portaveu adjunt del partit, Edmundo Bal, ha acusat el PP d’encetar una operació que busca afegir a les seues files membres de Ciutadans a tot l’Estat, com considera que ha ocorregut a Múrcia per a frustrar la moció de censura presentada pels liberals i els socialistes al govern autonòmic. A més, ha afirmat que la formació ha "comés errors, però mai cap delicte".

Bal ha fet aquestes declaracions hores després que qui va ser la mà dreta d'Albert Rivera, l’exsecretari d’organització de la formació i senador per Andalusia, Fran Hervías, anunciara a les xarxes socials que abandonava Ciutadans després de 15 anys de militància i que passava a ser membre del Partit Popular.  

Hervías assegura que aquesta decisió no ha estat motivada per la moció de censura presentada a l’Assemblea Regional de Múrcia, ja que la va prendre fa setmanes, durant la campanya de les eleccions catalanes. L’exsenador defén que el que fins ara era el seu partit s’ha convertit en una “crossa” del “sanchisme”. 

En aquesta línia, diverses informacions apunten al senador autonòmic de Ciutadans designat per les Corts, Emilio Argüeso, com una de les persones que han facilitat l'operació dels tres trànsfugues de la formació liberal a l'Assemblea de Múrcia. Argüeso és una persona molt pròxima a Hervías i veterà del partit taronja. 

Com ja va fer el secretari general del PP, Teodoro García Egea, Hervías ha convidat més membres del partit taronja a sumar-se al projecte dels populars. En clau valenciana, Ciutadans ni confirma ni desmenteix que García Egea haja proposat al coordinador autonòmic, Toni Cantó, passar a les files populars, un possible transvasament de militants i càrrecs públics de pes, ara per ara, desconegut.

També et pot interessar

stats