El CIS manté l'avantatge del PSOE en un sondeig previ a la crisi del PP

El partit que encapçala Pedro Sánchez sumaria un 28,6% de l'estimació de vot, una dècima més que al gener, mentre que el PP perd dues dècimes

El president, Pedro Sánchez, saluda la vicepresidenta segona, Yolanda Díaz, en una sessió del Senat
El president, Pedro Sánchez, saluda la vicepresidenta segona, Yolanda Díaz, en una sessió del Senat / Efe

La intensa actualitat política ha deixat desfasat l'últim CIS, corresponent al mes de febrer. El Centre d'Investigacions Sociològiques (CIS) manté pràcticament idèntica la distància entre el PSOE i el PP, de 7 a 7,3 punts. El treball de camp d'aquest baròmetre es va dur a terme abans de les eleccions a Castella i Lleó i en els dies previs que esclatara la crisi en el PP.

Segons el baròmetre, elaborat entre l'1 i el 12 de febrer passats, el PSOE obtindria un 28,6% en estimació de vot, una dècima més que al gener, mentre que el PP es quedaria en el 21,3% enfront del 21,5% del mes passat.

Per part seua, Vox pujaria una dècima, i arribaria al 14,8% dels sufragis; Unides Podem escalaria mig punt fins al 13,6%, i Ciutadans trencaria la seua tendència a la baixa, i del 4% de gener pujaria al 4,8% en el baròmetre de febrer.

Empat en la valoració entre Sánchez i Díaz

El CIS, d'altra banda, millora sensiblement la valoració de Pedro Sánchez, que és juntament amb la ministra de Treball, Yolanda Díaz, el més valorat amb 4,88 punts. En l'anterior enquesta Díaz sumava quatre dècimes més que Sánchez, que se situava en 4,61. El president del PP, Pablo Casado, manté abans de la crisi oberta al si del partit la mateixa puntuació que tenia al mes de gener (3,49 punts). Destaca el repunt d'Íñigo Errejón, que passa de 3,94 punts a 4,08. La presidenta de Ciutadans, per contra, millora lleugerament dels 3,45 als 3,67 punts.

També et pot interessar

stats