El CIS mostra nous repunts del PSOE, el PP i Vox mentre s'afona Ciutadans i baixa Unides Podem

Els socialistes mantindrien set punts de distància respecte als populars en el baròmetre corresponent al mes de gener de 2022

L'enquesta atorga al PSOE una estimació de vot del 28,5%
L'enquesta atorga al PSOE una estimació de vot del 28,5% / Europa Press

L'últim CIS no canvia el dibuix electoral a Espanya. El PSOE es manté com a primera força política en estimació de vot, amb el 28,5%, mig punt per damunt del baròmetre de desembre i set punts per damunt del PP (que també creix del 20,8% al 21,5%). En tercer lloc es consolida Vox, que creix també en intenció de vot del 14% al 14,7%. L'enquesta atorga, a més, un repunt a la coalició Més País / Compromís, que puja del 2,2% al 2,8%.

L'altra cara de la moneda la mostra Ciutadans, que continua la seua caiguda en intenció de vot. La formació que encapçala Inés Arrimadas passa de sumar el 5,9% de la intenció de vot al 4% en un mes.

D'altra banda, el primer CIS de 2022 atorga a Unides Podem un menor suport electoral. La quarta força política en intenció de vot, en aquest sentit, passaria de rebre el 13,7% al 13,1% dels sufragis.

Sánchez puja en valoració i s'acosta a Díaz

El baròmetre de gener mostra també la valoració dels líders polítics. I cap d'ells arriba al cinc, en opinió dels ciutadans entrevistats. La millor valorada contina sent Yolanda Díaz, amb un 4,65 (tot i que baixa en popularitat). Per contra, el president del govern, Pedro Sánchez puja en valoració fins als 4,61 punt.

El tercer líder polític més valorat és Íñigo Errejón, que rep una puntuació de 3,94. El president del PP, Pablo Casado, se situa en cinqué lloc en 3,49 punts i a poca distància Inés Arrimadas, amb un 3,45.

També et pot interessar

stats