El PSOE augmenta mig punt la distància amb el PP en l'últim baròmetre del CIS

La diferència entre socialistes i populars és de 7,2 punts segons el Centre d'Investigacions Sociològiques

L'enquesta atorga al PSOE una estimació de vot del 28%
L'enquesta atorga al PSOE una estimació de vot del 28% / EuropaPress

El PSOE ha augmentat en mig punt la seua distància sobre el PP en l'últim baròmetre del CIS. Li trau un avantatge de 7,2 punts, quan al novembre era de 6,7, mentre que Vox continua fermament com a tercera força, ja que puja tres dècimes en estimació de vot, i amb Unides Podem en quarta posició.

Els socialistes, segons la mostra elaborada entre l'1 i el 13 de desembre, guanyarien les eleccions amb un vot estimat del 28%, seguits del PP, que aconseguiria el 20,8%, de Vox, que tindria el 14, % dels sufragis, i d'Unides Podemos, que aconseguiria un 13,7%.

Els resultats d'aquest CIS són molt semblants als de l'enquesta de novembre, amb canvis lleugers que obtenen també en Ciutadans, que puja dues dècimes, fins a un 5,9%, i confirmen en la recta final de l'any la tendència a l'alça d'Unides Podem i també de Vox.

La coalició Més País / Compromís baixa 0,9 punts i aconseguiria el 2,2% quan en el CIS de novembre estaven en el 3,%.

D'altra banda, cap líder assoleix el 5 de valoració entre els enquestats. Segons el CIS, la líder més valorada el mes de desembre continua sent la vicepresidenta del govern Yolanda Díaz, amb un 4,84, seguida per Pedro Sánchez, amb un 4,55.

També et pot interessar

stats