Celaá insta a una reforma educativa amb consens

Els consellers del PP demanen la retirada de la reforma i que reprenga el diàleg per a pactar.

Celaá ha presidit aquest dimecres la Conferència Sectorial d'Educació. Fernando Alvarado (Efe)
Celaá ha presidit aquest dimecres la Conferència Sectorial d'Educació. Fernando Alvarado (Efe)

La ministra d'Educació, Isabel Celaá, ha comunicat que portarà el seu projecte de reforma de la Llei orgànica educativa (LOE) al Congrés al febrer. Aquest text inclourà les propostes que han traslladat diferents comunitats autònomes i 71 de les 122 esmenes que va aprovar aquest dimarts el ple del Consell Escolar de l'Estat.

La ministra ha subratllat que l'objectiu del govern central és "aconseguir el màxim consens possible" per a aquesta reforma educativa, que necessitarà una majoria parlamentària a la cambra baixa per a aprovar-se. Si tirara endavant, es derogaria la Llei orgànica per a la millora de la qualitat educativa (LOMQE) i es reformaria la Llei orgànica d'educació.

Celaá ha presidit la Conferència Sectorial d'Educació, en la qual ha presentat la seua reforma als consellers autonòmics del ram en una trobada que s'ha prolongat durant més de quatre hores.

La ministra ha precisat que tindrà el text definitiu de l'avantprojecte de llei la setmana vinent, quan s'aprovarà al Consell de Ministres, i arribarà al Congrés "al principi del mes que ve", sense esperar l'informe del Consell d'Estat que, segons Celaá, no és "preceptiu per a aquesta llei".

El PP demana la retirada de la reforma educativa

Els consellers d'Educació del PP han demanat a Celaá que retire l'avantprojecte que ha elaborat l’executiu espanyol per a derogar la LOMQE. Així mateix, li exigeixen que torne al pacte i el diàleg que, segons els populars, el seu partit havia posat damunt la taula per a tindre una educació millor a Espanya.

El PP creu que cal potenciar les competències de l'Estat, com l'alta inspecció i els currículum comuns, però també tot allò relacionat amb el professorat. El partit considera necessari reforçar les competències de l'Estat, sense que això signifique llevar les competències que tenen delimitades les comunitats autònomes.

“L'Estat ha d'exercir les atribucions que té assignades en la Constitució, com ara aplicar tot allò relacionat amb la coordinació de polítiques educatives", ha afegit.

Celaá qualifica de "retrògrades" les peticions de recentralizació del PP

Celaá ha considerat "retrògrades" les peticions de recentralizació en matèria educativa com han plantejat alguns representants de comunitats del PP.

"La nostra proposta és constitucional i realment el que fa és emparar l'Espanya de les autonomies, empara la Constitució, respecta la separació i la diversitat que tenim a l'Estat", ha manifestat la ministra.

També et pot interessar

stats