CCOO, UGT i Intersindical es concentren en contra de les “retallades” de la Conselleria de Sanitat

Exigeixen la fi de la "mobilitat forçosa" en les macroàrees i demanen "les 35 hores i unes condicions laborals justes"

Personal sanitari protesta este dimarts en contra de les "retallades" de la Conselleria de Sanitat
Personal sanitari protesta este dimarts en contra de les "retallades" de la Conselleria de Sanitat / UGT
À Punt NTC
À Punt NTC @apuntnoticies
23 d'abril 2024 - 07:00 Actualitzat: 23 d'abril 2024 - 13:35

Personal sanitari s'ha concentrat este dimarts enfront dels llocs de treball, convocats per CCOO, UGT i Intersindical, contra les "nefastes" mesures posades en marxa pel conseller, Marciano Gómez, els darrers deu mesos. Asseguren que provoquen "una pèrdua de drets" i suposen "esprémer al màxim el personal a cost zero per a compensar el dèficit de plantilla i sense posar reforços".

Per això, els sindicats convocants adverteixen que "no estan disposats a tolerar este atropellament i duran a terme totes les accions necessàries per a aconseguir revertir esta situació".

Així, han protestat a les portes dels hospitals Clínic de València —i a continuació han seguit la protesta enfront de la Facultat de Medicina—, el General de Castelló i el General d'Alacant contra "retallades" en la sanitat valenciana.

Arrere d'una pancarta unitària amb el missatge "No a les retallades de Sanitat" i al crit de "Sanitat pública", han mostrat el seu "malestar" i l'oposició a la mobilitat "forçosa" en les macroàrees del personal sanitari i han reclamat "les 35 hores i unes condicions laborals justes". Les mobilitzacions es repetiran el 30 d'abril a la conselleria, el 7 de maig en els centres de treball i el 14 enfront del Palau de la Generalitat.

Durant la concentració, els sindicats convocants han exigit al govern de Carlos Mazón que complisca els acords signats la passada legislatura i implante ja la jornada de 35 hores i ho faça "sense peatges ni xantatges". "El PP és responsable de la situació actual de la sanitat valenciana i pretén aplicar ara la mateixa recepta amagada en una falsa voluntat de 'millorar l'assistència sanitària'. Recordem al conseller que l'època de retallades ja ha passat i que amb ella només es va aconseguir deteriorar el sistema públic de salut", s'ha assenyalat en el manifest que han llegit.

Per a CCOO, UGT i Intersindical adverteixen que "Sanitat s'escuda en la fal·làcia que l'objectiu és millorar l'accés a l'assistència sanitària, però la realitat és que, en empitjorar les condicions del personal, fa menys atractiu el sistema sanitari, fomenta la fugida de professionals a altres comunitats o sectors i crea un clima laboral advers per a la plantilla i la ciutadania".

També et pot interessar

stats