Catalá assegura que la moció que prohibia els actes taurins a València no disposava d'informe jurídic

El consistori ha dictat una resolució que deixa sense efecte la moció del govern municipal anterior 

La sanitat pública es farà càrrec de les despeses no assegurades dels bous al carrer
Imatge d'arxiu d'un acte taurí de bous al carrer a Puçol / À Punt NTC

L'alcaldessa de València, María José Catalá, ha afirmat que la moció aprovada per l'anterior equip de govern i que prohibia els actes taurins al Cap i Casal no disposava d'un informe jurídic que l'acompanyara.

Catalá s'ha pronunciat en aquests termes en ser preguntada per les crítiques de l'oposició per la recuperació d'aquests actes després de visitar el barri d’Arrancapins, on s'executen obres de renovació de calçades i voreres.

Així mateix, l'alcaldessa ha explicat que el consistori ha dictat una resolució que deixa sense efecte aquesta moció del 2016 i que, en aquesta ocasió, sí que s'ha comptat amb un informe jurídic que sosté que la Generalitat no prohibeix els actes amb bous.

"Soc més aficionada a la llibertat que als bous"

L’alcaldessa ha manifestat que no és aficionada als bous, però "encara menys" ho és de prohibir.

"Si a Carpesa —ha posat com a exemple— hi ha tradició d'actes taurins, no estic d'acord que, per qüestions ideològiques i per imposició de qui mana, es prohibisca sistemàticament. Una altra cosa és que hi haja una sol·licitud i puntualment es valore si es compleixen les mesures, però prohibir per prohibir, no soc aficionada", ha repetit.

"Soc de generar un marc de llibertat i prohibir sense cap informe em sembla imposar un criteri sense justificació", ha asseverat.

També ha qualificat d’"hipòcrita" que l'oposició critique una prohibició sistemàtica a la ciutat de València alhora que en altres localitats on governa el PSPV o Compromís sí que s'hi autoritzen, i ha citat els casos de Foios o Bonrepòs.

També et pot interessar

stats