València revoca la prohibició del bou embolat a les pedanies

L'acord amb la Federació de Penyes de Bous al Carrer de la Comunitat Valenciana s'estrenarà a Carpesa el pròxim 16 de setembre

Borbotó i Benifaraig també programaran aquesta mena d'activitats
À Punt NTC
À Punt NTC @apuntnoticies
02 de setembre 2023 - 16:42 Actualitzat: 02 de setembre 2023 - 21:25

L'Ajuntament de València ha revocat l'acord de la Junta de Govern del 10 de juny de 2016 que prohibia l'autorització del bou embolat en les pedanies de la ciutat. La Federació de Penyes de Bous al Carrer de la Comunitat Valenciana ha retirat, com s'havia consensuat amb el consistori, el recurs contenciós administratiu que havia interposat contra l'orde dictada pel llavors executiu municipal, liderat per Joan Ribó, que impedia la celebració dels actes taurins.

La resolució de l'Ajuntament que anul·la l'ordre de l’anterior govern municipal es basa en un informe de serveis jurídics i del secretari del consistori. El text subratlla que existeix un decret de la Generalitat que autoritza els actes, per la qual cosa les mateixes fonts argumenten que la celebració d'aquests és "absolutament legal".També s'assenyala en la resolució que l'acord de l'anterior govern municipal "no està contemplat pel decret de la Generalitat", ja que les peticions que formulen l'organitzador o promotor dels actes taurins tradicionals s'han de resoldre "de manera individualitzada i no de manera genèrica".

Les mateixes fonts ressalten la "contradicció" de l'ordre de l'executiu liderat per Joan Ribó, i afirmen que existeixen "nombrosos municipis governats per Compromís i el PSPV" on se celebren aquests actes, i citen el cas de Bonrepòs i Mirambell, Foios, Museros o Montcada.

La Federació de Penyes de Bous al Carrer de la Comunitat Valenciana i l'Agrupació de Penyes Taurines Pedanies Nord han celebrat el retorn dels actes taurins. La pedania de Carpesa serà la primera a estrenar-se i per al 16 de setembre ja tenen bou embolat. Borbotó i Benifaraig també programaran aquesta mena d'activitats.

Ribó: "Torna la tortura animal a la ciutat"

El portaveu de Compromís a l'Ajuntament de València, Joan Ribó, s'ha pronunciat a les xarxes socials i ha afirmat que aquesta decisió "torna la tortura animal a la ciutat".

Des del PSPV-PSOE, Sandra Gómez ha etzibat, també a les xarxes socials que "després de mesos d'apatia i falta d'idees, el PP per fi fa alguna cosa que canvia la vida d'algú, dels bous, que ara moriran amb més dolor, patiment i angúnia". La socialista ha retret a l'alcaldessa María José Catalá la "imatge cruel" de la ciutat que projecta.

També et pot interessar

stats