Casado li diu a Sánchez, sobre les mocions fallides, que "el tir li ha eixit per la culata"

El president del govern espanyol ha acusat el líder del PP de sustentar el govern murcià "a base de corrupció i transfuguisme".

Pedro Sáchez i Pablo Casado
Pedro Sáchez i Pablo Casado en la sessió de control que té lloc aquest dimecres al Congrés / Chema Moya (Efe)

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, i el cap de l'oposició, Pablo Casado, s'han llançat atacs a compte del terratrémol polític de les últimes setmanes en la sessió de control que té lloc aquest dimarts al Congrés.

El líder del Partit Popular ha carregat contra Sánchez pels "fiascos" en les mocions de censura fallides a la Regió de Múrcia i Castella i Lleó i li ha dit: "El tir li ha eixit per la culata". "Tres intents d'atacar-nos amb mocions de censura, tres fracassos polítics per a vosté". En la seua resposta, el líder dels socialistes ha acusat Casado de sustentar el govern murcià "a base de corrupció i transfuguisme".

Casado ha considerat irresponsable i "immoral" presentar mocions de censura en plena pandèmia, ha acusat Sánchez de fracassar també en la gestió de la pandèmia, la vacunació i l'economia. Així, ha recalcat que a Madrid es preparaven tres mocions de censura contra Isabel Díaz Ayuso i s'ha preguntat: "Està Espanya per a jugar al Monopoly?".

Sánchez ha demanat "pudor" a Casado i li ha preguntat si es mira en l'espill després d'escoltar-se. A més d'acusar-lo de sustentar-se en la corrupció a Múrcia, ha destacat que a Castella i Lleó ha perdut la majoria parlamentària en passar una procuradora de Ciutadans al Grup Mixt "i s'han tirat en mans de la ultradreta". "Fa pena veure el PP liderat per vosté", ha agregat Sánchez.

En la rèplica Casado li ha demanat a Sánchez que mire cap al seu costat i ha enumerat: té en el partit del vicepresident imputat, no sé quants condemnats per agressió policial, tres ministres dels ERO i José Luis Ábalos amb el Plus Ultra". "Lliçons d'integritat, vosté, ni una".

També et pot interessar

stats