El PP i Ciutadans conserven el govern de Castella i Lleó, després del fracàs de la moció socialista

El PSOE no ha aconseguit sumar els quatre vots que necessitaven per a fer fora el govern autonòmic.

Moció censura Castella i Lleó
El president de la Junta de Castella i Lleó, Alfonso Fernández Mañueco (d), aplaudeix al vicepresident, Francisco Igea (c), durant el debat de la primera moció de censura de la història autonòmica, . / Nacho Gallego (Efe)
22 de març 2021 - 20:02

El parlament de Castella i Lleó ha votat aquest dilluns, després d’un intens debat que ha durat tota la jornada, en contra de la primera moció de censura del govern autonòmic d’aquesta regió, que va presentar el PSOE per a llevar-li la presidència al popular Alfonso Fernández Mañueco  i la vicepresidència a Francisco Igea (Ciutadans).

29 vots en contra del PP, 11 de Ciutadans i 1 de Vox han impedit que prosperara la moció. Els regionalistes per Àvila i la Unió del Poble Lleonés s’hi han abstingut.

Abans de votar, ja era previsible que la moció no anava a tirar avant, perquè els socialistes no tenien prou suports amb els seus 35 diputats i els dos de Podem, encara que l'eixida d’una diputada de Ciutadans per Salamanca, ara no adscrita, ha sembrat el dubte. La majoria està situada en 41 vots.

Els socialistes castellanolleonesos van presentar la moció de censura al seu parlament arran de la crisi política que va desencadenar la moció de censura impulsada pel PSOE i Ciutadans a Múrcia, que finalment també va fracassar

També et pot interessar

stats