La Casa del Rei informa Hisenda sobre els pagaments al rei emèrit des de la seua abdicació

L'antic monarca ha fet dues regularitzacions fiscals arran de les investigacions de la Fiscalia espanyola

El Rei emèrit durant un acte públic l'any 2018
El rei emèrit durant un acte públic l'any 2018 / Casa Reial

La Casa del Rei ha lliurat a Hisenda els pagaments realitzats al rei emèrit des de la seua abdicació, el juny de 2014, fins a la retirada de la seua assignació oficial, el març de 2020. Aquestes dades es van facilitar dins de la inspecció de l'Agència Tributària arran de les dues regularitzacions fiscals realitzades per Joan Carles I, segons ha informat la Casa del Rei.

La primera, el 9 de desembre, per 678.000 euros en relació amb l'ús per part del rei emèrit i altres familiars de targetes de crèdit opaques amb càrrec a comptes en les quals no figuren com a titulars. La segona, el 25 de febrer per quasi 4,4 milions d'euros per despeses no declarades que la fundació Zagatka li va costejar fins a 2018. A més, la Fiscalia espanyola investiga l’entorn de l'excap d'Estat pel suposat cobrament de comissions per la concessió de l'AVE a la Meca a empreses espanyoles i per l'existència d'un compte amb 10 milions d'euros a nom de Joan Carles I a l'illa de Jersey, un paradís fiscal.

El diari El Mundo ha revelat aquest divendres que la Fiscalia del Tribunal Suprem creu que el rei emèrit “va cobrar comissions i altres prestacions similars per la seua intermediació en negocis empresarials internacionals" per a amassar la seua fortuna.

El rei emèrit Joan Carles I resideix des de fa un any a Abu Dhabi (Emirats Àrabs Units), coincidint amb la publicació d'algunes d'aquestes revelacions i la pèrdua de la seua condició d'inimputable des de 2014, quan va deixar de ser cap d'Estat.

També et pot interessar

stats