Carolina Punset abandona Ciutadans per la deriva “ultraliberal” i “espanyolista” de la formació

L’eurodiputada i exportaveu de Cs a les Corts acusa per carta a la direcció d’haver fet del partit "la marca blanca del PP".

L'eurodiputada Carolina Punset en una sessió del Parlament Europeu
L'eurodiputada Carolina Punset en una sessió del Parlament Europeu / www.carolinapunset.eu

La diputada del Parlament Europeu i portaveu del Ciutadans a les Corts, Carolina Punset, abandona el partit. En una dura carta a la direcció, que publica el diario.es, Punset explica que ja no es reconeix en el partit, amb el qual  no comparteix la major part de les decisions orgàniques i polítiques per la deriva “ultraliberal” i “espanyolista” de la formació. 

Punset acusa la direcció d’haver abandonat el vot moderat per a centrar-se en un electorat “molt de dretes”, en un acte de “transfuguisme polític” que l’ha fet “convertir-se en la marca blanca del PP”. 

“Continue sense comprendre com una persona pot anar-se'n al llit socialdemòcrata i alçar-se ultraliberal”, explica l’eurodiputada, que critica el fet que Ciutadans haja passat de “postures tèbies contra el nacionalisme per a intentar guanyar el vot del catalanisme moderat a ser els més espanyolistes de tots”.

A més, acusa el líders del partit d’emparar-se en una estructura piramidal molt jerarquitzada que recrimina tota dissensió, i de comportar-se com “agents de la KGB” per la vigilància i censura de contactes amb els líders les formacions sobiranistes.  

En diversos punts de la carta, Carolina Punset assegura “sentir vergonya” per la política feminista del partit, quan ha proposat regular la prostitució o els ventres de lloguer, així com per la falta de llistes paritàries.

L’eurodiputada, que conservarà l’escó al parlament i s’integrarà en el grup dels liberals europeus, també critica que la formació haja abandonat les promeses en matèria mediambiental i en el sector de les renovables, com la de posar fi a l’impost al sol. 

Ciutadans va expendientar Punset per reunir-se amb Puigdemont

Des de la formació taronja s’ha informat que el partit havia enviat un expedient d’expulsió a Carolina Punset per haver visitat l’expresident de la Generalitat de Catalunya, Carles Puigdemont a Waterloo el 9 d’octubre. Les fonts especifiquen que, per arribar a la reunió, Punset va fer ús de mitjans del Parlament Europeu, més en concret, d'un vehicle oficial.

L'expedient l'ha tramitat el comité de règim disciplinari de Ciutadans, l'òrgan que vetla per si algun membre del partit té algun comportament indegut segons dels estatuts.

Les mateixes fonts asseguren que fins dissabte al migdia ignoraven la petició de baixa de l'eurodiputada de la formació taronja.

També et pot interessar

stats