Carmen Calvo defensa la decisió del govern sobre l'obligatorietat de l'ús de la mascareta en exteriors

"Si estàs immunitzant molt ràpidament i bé, perquè les vacunes estan funcionant, no té sentit mantindre les mateixes mesures que quatre mesos abans", ha dit la vicepresidenta primera del govern

Un home amb mascareta camina davant d'una obra de l'artista Sentydo ART
Un home amb mascareta camina davant d'una obra de l'artista Sentydo ART / Eloy Alonso (Efe)

La vicepresidenta primera del govern espanyol i ministra de la Presidència, Relacions amb les Corts i Memòria Democràtica, Carmen Calvo, ha defensat que "no" s'han equivocat en eliminar l'obligació de l'ús de la màscara a l'aire lliure, i encara que ha admés que el repunt de contagis de Covid és "preocupant", considera que les xifres són "diferents" respecte a fa huit mesos, quan implicaven més morts i saturació de les UCI.

"No (ens hem equivocat), ho han fet tots els països, jo la pregunta la faria a l'inrevés, si estàs immunitzant molt ràpidament i bé, perquè les vacunes estan funcionant, no té sentit mantindre les mateixes mesures que quatre mesos abans", ha precisat Calvo aquest dijous en els desdejunis informatius d'Europa Press, preguntada per si el govern s'ha equivocat en eliminar l'ús obligatori de la mascareta.

A més, ha destacat l'"exemplaritat" dels espanyols que fins i tot quan se'ls permet anar sense mascareta en espais exteriors, "hi ha molta gent que segueix sense llevar-se-la". "És un país que respon cívicament molt bé, però què fem? El mateix, com si no anara avançant la immunització de grup? No és raonable", ha indicat.

Sobre el repunt de contagis entre els joves, la vicepresidenta primera considera que són xifres "preocupants" i cal estar "en màxima vigilància", però ha puntualitzat que aquestes dades són "diferents" a fa set o huit mesos, quan les mateixes xifres "implicaven morts, gravíssimes malalties i saturació de les UCI".

Davant aquest augment de casos, Calvo ha proposat tornar a "rastrejar molt" i "accelerar la vacunació" perquè, segons ha assenyalat, "en algunes comunitats autònomes" les dosis de la vacuna "no s'estan posant amb la rapidesa deguda".

Demana no criminalitzar els joves

Per a la vicepresidenta primera, és "comprensible" que es poguera produir un repunt de contagis entre els joves perquè són els que encara no estan vacunats i ha demanat que no se'ls criminalitze perquè han mostrat "disciplina".

"No es pot, de cap manera, assenyalar la gent jove que ha estat a les seues cases, en els seus ordinadors, treballant a la universitat, amb els seus professors, i han fet un esforç també molt important per a la disciplina general que hem tingut", ha resolt Calvo.

També et pot interessar

stats