Els caps d'Estat Major d'exèrcits europeus analitzen a València com fer front a l'amenaça global

També s'analitzarà l'ús les noves tecnologies transgressores per a decidir i actuar millor i, per tant, per a obtindre avantatge sobre els potencials adversaris

El nové Fòrum de Caps d'Estat Major dels exèrcits europeus se celebra per primera vegada a Espanya,
El nové Fòrum de Caps d'Estat Major dels exèrcits europeus se celebra per primera vegada a Espanya, / À Punt NTC

Els caps de l'Estat Major dels exèrcits europeus analitzen a València el paper de les forces terrestres per a fer front al desafiament a la seguretat i la defensa d'Europa. "Davant de l'amenaça de 360 graus en un context de conflictivitat global, cal estar ben preparats".

El nové Fòrum de Caps d'Estat Major dels Exèrcits Europeus, en el qual participen una trentena de delegacions i que servirà per a extraure'n lliçons que ajuden a millorar, se celebra per primera vegada a Espanya; en concret, al Convent de Sant Doménec, l'antiga Capitania General i actual seu de la Caserna General Terrestre d'Alta Disponibilitat.

Aquesta edició coincideix amb el semestre de la presidència espanyola de la Unió Europea, en la qual exerceix d'amfitrió el general Amador Enseñat, cap de l'Estat Major de l'Exèrcit.

Té com a objectiu abordar els desafiaments comuns, enfortir la cooperació i debatre l'ús de les forces terrestres enfront de l'amenaça global.

La trobada serveix per a intercanviar experiències i incorporar les "lliçons apreses arran de la conflictivitat que hi ha en molts llocs del món hui en dia; algunes d'interés estratègic per a Espanya, com la d'Àfrica i el Sahel, i que ha sigut reconeguda pels nostres aliats en l'última revisió del concepte estratègic de l'OTAN".

Així ho ha assegurat el coronel Jesús Marco, cap de l'oficina de comunicació de la Caserna General Terrestre d'Alta Disponibilitat a València, que ha indicat que abordaran aspectes com la guerra terrestre actual i l'ús de les forces terrestres en l'entorn operatiu actual i futur.

També analitzaran la cabuda i l'ús de les noves tecnologies transgressores "per a decidir i actuar millor i, per tant, obtindre avantatge sobre els potencials adversaris".

Segons Marco, el fòrum se centrarà en un sol conflicte bèl·lic, encara que es revisaran les observacions procedents de conflictes com el d'Ucraïna o el de Gaza "en el sentit d'aplicar les lliçons apreses per tal de millorar ".

També et pot interessar

stats