El canvi climàtic i la dificultat de regeneració de les platges, els arguments de Ribó per a frenar l’ampliació del port

L'alcalde trasllada al Ministeri per a la Transició Ecològica les conclusions d’un estudi que adverteix del “greu” risc per als arenals i l’Albufera.

Reunió Joan Ribó per la regressió de les costes

L’alcalde de València, Joan Ribó, ha traslladat a la directora general de la Costa i la Mar del Ministeri per a la Transició Ecològica, Ana María Oñoro, l’amenaça que pot comportar l’ampliació del port de València per a les platges del sud de la ciutat, que ja estan en un estat delicat pels efectes d’un “canvi climàtic més agressor”. Uns arguments que Ribó ha avalat amb un estudi de la Universitat Politècnica de València que recull, amb dades, la regressió que han patit aquestes platges en els últims anys. 

Ribó li ha transmés a Oroño la regressió que acusen les platges del sud degut als efectes del canvi climàtic. Així mateix, l’alcalde de València ha explicat que, si s’amplia el port, es reduirà la capacitat natural de regeneració de la costa sud. “Pot perjudicar de manera molt greu les platges del sud”, ha indicat l’alcalde de València. 

El regidor d’Ecologia Urbana, Sergi Campillo, que també ha assistit a la trobada, ha advertit que aquestes platges “estan al límit” i ha afegit que els arenals “poden tindre una afecció definitiva si hi ha un altre temporal, que afectaria la salinitat de la Devesa del Saler, les masses d’aigua o acabar de llançar a perdre el cordó dunar”. En aquest sentit, Campillo ha indicat que l’ampliació del port pot ser “letal” per a les platges valencianes. 

Les platges del sud estan al límit, l’ampliació del port pot ser letal Sergi Campillo - Regidor d’Ecologia Urbana

En la reunió, Joan Ribó també ha destacat que, a diferència de les del sud, les platges del nord de la ciutat s’estan ampliant, el que considera una raó més per a “replantejar-se” el projecte que preveu la construcció d’una nova terminal al port. 

Campillo ha apuntat que alguns trams de les platges del sud estan en una situació “molt greu”, per això ha instat la responsable de Costes a fer efectiu el projecte que contempla 28 milions d’euros per a la regeneració de les platges del sud de València. 

També et pot interessar

stats