Cantó demana reprovar Morera per acusar-lo d'un delicte d'odi

El president de les Corts es mostra disposat a tramitar la reprovació i “defendre's d'unes acusacions falses”.

El grup de Ciutadans demana reprovar Morera per acusar-lo d'un delicte d'odi
El grup de Ciutadans demana reprovar Morera per acusar-lo d'un delicte d'odi

El Grup de Ciutadans (Cs) a les Corts ha registrat una proposició no de llei (PNL) en la qual demana la reprovació del president de la cambra, Enric Morera, per “vulnerar el dret a la llibertat d'expressió de qui pensa diferent del Consell”. A través d'un comunicat, el diputat en el Congrés per València, Toni Cantó, ha criticat que Morera l'haja acusat d'un delicte d'odi, “únicament per les crítiques manifestades dins del lliure exercici de la llibertat d'expressió i dins dels paràmetres legals”.

Cantó ha afegit que les acusacions de Morera “no responen a cap criteri jurídic” i que tan sols es fonamenten en el seu “posicionament ideològic”. El diputat ha alertat que pot suposar un delicte de calúmnies. 

A més, Cantó ha afegit que Morera ha dut a terme al llarg de la legislatura “accions que s'allunyen de les funcions pròpies d'un president de les Corts”. En aquest sentit ha posat com a exemple manifestacions públiques en xarxes socials i la participació de Morera en actes on ha mostrat el “suport explícit a polítics independentistes catalans presos”.

Morera es mostra disposat a tramitar d’urgència la reprovació i “defendre’s d'unes acusacions falses”

A través d'un comunicat, Enric Morera ha manifestat que en cap moment ha imputat un delicte d’odi a Cantó però ha denunciat “les declaracions reiterades i repetitives contra els professionals de l’ensenyament valencià, contra associacions culturals i cíviques o contra els professionals dels mitjans de comunicació públics valencians, als qui el diputat Cantó ha acusat obertament i públicament de manipular, d’adoctrinar i de malversar”. 

En aquest sentit, ha dit que les declaracions poden representar “una provocació i una incitació que poden ser constitutius d’un delicte d’odi”, segons el Codi Penal.

S'ha mostrat partidari que la reprovació s'aprove per la via d'urgència perquè es puga defendre “d'unes acusacions que són falses” i que “només obeeixen a interessos partidistes”.  

També et pot interessar

stats