Cantó: "Crec que Ayuso pot fer una cosa històrica i aconseguir una majoria absoluta"

L'exdirigent de Cs ha insistit que la lluita per la victòria a Madrid és "essencial i tant de bo puga exportar-se prompte a la Comunitat Valenciana”.

Toni Cantó, sobre l'actualitat de Madrid

L'exdirigent de Ciutadans a la Comunitat Valenciana, Toni Cantó, ha demanat aquest dijous aglutinar el vot de centredreta entorn de la candidata del PP a la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso. Cantó s'ha mostrat il·lusionat per formar part de les llistes dels populars en els comicis i ha explicat que el seu lloc encara està per definir.

Cantó ha assenyalat que serà entre aquest dijous i demà divendres quan es concrete l'oferiment, "sorprenent per a mi i molt il·lusionador", que, segons ha apuntat, va rebre aquest mateix dimecres de l'equip de la presidenta regional. A més, Cantó va poder parlar també amb el líder del PP, Pablo Casado, a qui ha agraït la "confiança".“Em van brindar l'oportunitat d'entrar en el projecte i mantindre la Comunitat de Madrid governada pel centredreta, que és essencial i tant de bo puga exportar-se prompte a la Comunitat Valenciana”, ha explicat Cantó a preguntes d''À Punt.

Amb vista a les eleccions, Cantó considera que "estem molt prop d'aconseguir aquesta majoria absoluta i és el que intentaré amb totes les meues forces. Crec que Ayuso pot fer una cosa històrica en l'actualitat i aconseguir una majoria absoluta".

"Estic empadronat a Madrid des de fa uns dies"

La llei electoral de Madrid diu que, perquè un candidat siga elegible, ha d'estar empadronat en algun municipi de la Comunitat. A més, en un altre article indica que els candidats que no estiguen en les llistes del cens electoral vigent podran ser candidats sempre que acrediten, de manera fefaent, que reuneixen totes les condicions exigides per a ser-ho. No obstant això, la Loreg, llei nacional, afig que aquest cens electoral s'ha de tancar dos mesos abans de la convocatòria electoral. Per tant, serà la junta electoral la que haurà de validar la candidatura de Cantó.

Toni Cantó ha assegurat a À Punt que està empadronat a Madrid, condició necessària perquè es presente a les eleccions de maig amb el PP a la Comunitat de Madrid. "Jo estic empadronat a Madrid des de fa uns dies perquè havia de vindre a treballar ací i a mi això de les llistes em sembla una cosa secundària, jo no necessite la política per a viure i ho faré des d'on puga ajudar", ha afirmat

Amb tot, Cantó ha mostrat la disposició per a participar en les llistes "com puga ser més útil", per a recordar "com el socialisme, la gent de Podem i els nacionalistes han tractat Madrid, dient que ha practicat dúmping fiscal" i que calia apujar els impostos. "Vull recordar com s'ha tractat Isabel Díaz Ayuso", ha continuat Cantó, que ha elogiat el treball de la presidenta autonòmica per a enfrontar-se a la pandèmia.

Cantó, que s'ha reivindicat com un independent en les files d'Ayuso, ha insistit que la lluita per la victòria a Madrid és "essencial" perquè es tracta d'una comunitat "lliure, pròspera i la més solidària amb la resta dels espanyols". "I en això cal donar la batalla per que, si no, corre perill", ha sostingut.

Finalment, l'actor i polític ha indicat que ha rebut molts missatges "de companys com jo que estan desitjant sumar i no entenen per què Ciutadans ha decidit trencar de manera inexplicable els governs de Múrcia i de Madrid, que estan donant molt bon resultat".

Cantó s'unirà d'aquesta manera als set consellers de l'actual executiu autonòmic que Ayuso ja ha avançat que aniran en els primers llocs de la llista, juntament amb la secretària general del PP de Madrid, Ana Camíns, i el portaveu del PP en l'Assemblea, Alfonso Serrano.

Mamen Peris (Cs): "No sé si Cantó estarà nominat al Goya a la millor interpretació"

Mamen Peris, una de les portaveus adjuntes de Ciutadans a les Corts, ha assegurat aquest dijous que l'exsíndic, Toni Cantó, "ja és un excompany de Ciutadans a la Comunitat Valenciana" després d'incorporar-se com a independent a la llista d'Ayuso a les eleccions de Madrid. "No sé si Cantó estarà nominat al Premi Goya a la millor interpretació i guió", ha ironitzat després de recordar que fa unes setmanes va dir que anava a tancar la seua etapa política perquè estava desencantat i que telefonaria al seu representant per a tornar al teatre". 

Per a la portaveu adjunta, Toni Cantó ja està fora de Cs i "se'n va Madrid" dins d'una decisió personal. "Nosaltres ja hem passat pàgina i continuem en el grup parlamentari amb ganes de treballar, els 18 diputats, per a continuar la nostra responsabilitat i compromís amb els valencians", ha asseverat. Dit això, ha posat l'accent que el compromís de Cantó era amb els valencians i que això suposa "xafar el carrer, estar ací i plantejar iniciatives", com ha recordat que va compartir Peris amb Cantó en una reunió en una classe de valencià fa menys de 15 dies.

Una altra portaveu adjunta del grup, Ruth Merino, s'ha limitat a afirmar prèviament que Toni Cantó "és lliure de fer el que vulga i prendre la decisió que vulga", mentre ella està centrada a treballar pels valencians.

També et pot interessar

stats