La candidatura de Guasp i Vázquez, que té el suport d'Arrimadas, guanya les primàries de Ciutadans

La llista ha rebut el suport del 53,25% dels votants, mentre que la d’Edmundo Bal ha fregat el 40%

La candidata al càrrec de portaveu de Ciutadans en les primàries, Patricia Guasp, i el candidat a la Secretaria general del partit, Adrián Vázquez
La candidata al càrrec de portaveu de Ciutadans en les primàries, Patricia Guasp, i el candidat a la Secretaria general del partit, Adrián Vázquez / Gustavo Valiente Herrero (Europa Press)

La candidatura encapçalada per Patricia Guasp i Adrián Vázquez, secundada per l'actual líder de Ciutadans, Inés Arrimadas, ha guanyat les primàries per a la nova executiva de la formació taronja amb un 53,25% dels vots. La llista rival, la del subsecretari general, Edmundo Bal, ha aconseguit un 39,34%.

En la votació, que s'ha estés durant el dimecres i aquest dijous fins a les 18:00 hores, han participat 49,65% dels 7.600 afiliats cridats a exercir el seu dret al vot. Un 7,41% s'han decantat per la tercera llista en lliça, encapçalada per l'afiliat de base Marcos Morales.

La candidatura guanyadora, de manera provisional, es converteix en el nou comité executiu de la formació i prendrà possessió durant la celebració de la sisena assemblea general, que se celebrarà aquest cap de setmana i que significarà la culminació del procés de refundació posat en marxa per a reflotar el partit després de la successió de desfetes electorals.

Arrimadas, que deixarà de ser la líder de Ciutadans de manera efectiva aquest cap de setmana, figura en una simbòlica última posició de la llista conformada per la parella Guasp-Vázquez. A través del seu compte en la xarxa social Twitter, ha felicitat els guanyadors i ha demanat "treballar tots junts" amb vista a les eleccions municipals i autonòmiques de maig. Així mateix, i sense esmentar el seu número dos, ha qualificat "d’exemplar" la refundació.

La cita arriba després de setmanes de tensió en Ciutadans. Bal, acompanyat del regidor madrileny Santiago Saura, va decidir fer el pas per a presentar la seua candidatura a liderar el partit taronja després d'un xoc amb Arrimadas pel suport de Ciutadans a la llei del 'Només sí és sí' i crítiques a la refundació.

Les negociacions per a armar una llista d'unitat van fracassar, encara que les dues candidatures majoritàries han fet múltiples crides perquè la unitat en el partit es materialitze el dilluns. En l'esdeveniment, els afiliats hauran de confirmar altres canvis proposats en el marc de la refundació, com els nous estatuts i valors o canvis programàtics.

També et pot interessar

stats