Els candidats intensifiquen l’ofensiva a només set dies de les eleccions

Retrets en totes les direccions i la recerca del vot dels abstencionistes han marcat la jornada

Els candidats a la presidència i els caps de llista valencians intensifiquen els seus discursos a set dies de les eleccions
Els candidats a la presidència i els caps de llista valencians intensifiquen el discurs a set dies de les eleccions / À Punt NTC

Els caps de llista del PSOE al Congrés per València, Diana Morant, i Alacant, Alejandro Soler, han demanat el vot aquest diumenge a l'Alfàs del Pi (Marina Baixa). Tots dos s'han mostrat molt crítics amb els pactes entre el PP i Vox. Soler ha assegurat que estem en una situació d'alerta democràtica, mentre que Morant ha fet èmfasi en els retrocessos socials que comportaran les polítiques de dretes. 

A Barcelona, Pedro Sánchez ha demanat hui el vot als joves, a les dones i als indecisos a favor “d’una Espanya que avança unida en la seua diversitat”. El candidat socialista a la presidència del govern central també ha defés la política de pactes del seu executiu perquè li ha permés tirar avant lleis com la de l'eutanàsia o la reforma laboral, i ha recordat que no té problema d'admetre que governarà en coalició amb Sumar.

Els representants populars, per la seua banda, han interpel·lat hui els votants socialistes per a “unificar el vot” al voltant del PP. En un acte a València amb motiu de les celebracions de la Mare de Déu del Carme, el cap de llista popular al Congrés per València, Esteban González Pons, ha demanat el vot per a conformar un govern del PP.

En la mateixa línia, a Saragossa s'ha pronunciat el candidat popular a la presidència espanyola, Alberto Núñez Feijóo, que s’ha adreçat als abstencionistes, a les persones “centrades i moderades” i a les dones. 

El candidat de Compromís-Sumar per Castelló, Carlos Navarro, ha anunciat que la formació impulsarà un programa de promoció rural per a fomentar l'agroecologia i la gestió forestal, en una trobada amb membres de l'associació de recuperació de bancals de la Pobla d’Arenós (Alt Millars). Navarro ha defés un “millor suport financer a les empreses d'economia social i cooperativa” i un pla estatal de desestacionalització turística i de promoció del turisme rural i d'interior.

Yolanda Díaz, la candidata d’aquesta formació a la presidència de l’executiu espanyol, ha reclamat un vot massiu, en l’acte central de campanya de Sumar a Madrid, i s'ha mostrat convençuda de la victòria diumenge vinent, perquè “els espanyols i les espanyoles volen seguir avançant en drets i llibertats i no retrocedir quaranta anys”.

El cap de llista de Vox al Congrés per València, Carlos Flores, s'ha reunit a la Pobla de Vallbona (Camp de Túria) amb les penyes taurines i ha defés la festa dels bous com una de les tradicions de les festes populars, alhora que ha aprofitat per a criticar les polítiques mediambientals del govern de Sánchez.

A la localitat madrilenya de Leganés, el líder de la formació d’ultradreta, Santiago Abascal, ha acusat “l’esquerra sindical i política” d’abandonar els treballadors i “qüestionar la sobirania industrial, energètica i alimentària”.

També et pot interessar

stats