Camarero situa en el centre la lluita contra la violència masclista i crida a "recuperar la política sense sectarismes"

La nova vicepresidenta segona i consellera de Serveis Socials, Igualtat i Habitatge para la mà a tots els partits polítics i promet tindre "sempre les portes obertes" per als sectors afectats per l'acció de govern

Traspàs de carteres entre l'exvicepresident segon del Consell, Héctor Illueca, i la seua successora, Susana Camarero
Traspàs de carteres entre l'exvicepresident segon del Consell, Héctor Illueca, i la seua successora, Susana Camarero / Jorge Gil (Europa Press)

La nova vicepresidenta segona del govern valencià, Susana Camarero, ja ha rebut la cartera com a consellera de Serveis Socials, Igualtat i Habitatge. El traspàs li ha vingut de mans de tres membres del segon Botànic. D'una banda, els exvicepresidents Aitana Mas i Héctor Illueca; d'altra, l'exconsellera Rosa Pérez Garijo, per les competències en cooperació. El macrodepartament que liderarà Camarero, la dona forta en l'executiu de Mazón, fusiona les dues vicepresidències botàniques —amb competències en Igualtat, Serveis Socials i Dependència, l'una; i Habitatge, l'altra— i arreplega també atribucions en cooperació al desenvolupament i voluntariat social, abans incloses en la Conselleria de Participació Transparència, Cooperació i Qualitat Democràtica que encapçalava Pérez Garijo.

Després de la cerimònia i dels discursos dels tres predecessors, que han coincidit a reivindicar la gestió feta i la tasca del funcionariat i els seus equips, Camarero ha agraït el traspàs de poders i ha afirmat que una de les prioritats del seu gabinet serà la lluita contra la violència de gènere. La nova vicepresidenta que ha designat Mazón està cridada a ser un contrapés al discurs que manté Vox, soci en el govern de coalició, en aquesta matèria. Advocada i experta en igualtat, acumula una llarga trajectòria en gestió pública i és gran coneixedora de la legislació actual en la matèria, ja que fou ponent en la llei 1/2004 de mesures de protecció integral contra la violència de gènere i la llei 3/2007 per a la igualtat efectiva de dones i homes. Ha sigut diputada autonòmica, diputada nacional, senadora i secretària d'Estat de Serveis Socials i Igualtat. En aquest mandat es va aprovar la reforma de la llei de la infància i adolescència, la del tercer sector i el voluntariat, i l'estratègia de l'espectre autista i el pla de la lluita contra el tràfic de persones.

Ara número tres en el govern valencià, Camarero ha oferit consens, acords i pactes a tots els partits i ha fet una crida per a "recuperar la política sense sectarismes ni imposicions ideològiques". Així mateix, ha assegurat que el seu departament tindrà "sempre les portes obertes" per a treballar amb els sectors als quals afecten les seues polítiques, ja que coneixen els problemes de primera mà i poden ajudar a trobar solucions. Les competències d'aquesta cartera "no mereixen servir de contesa política", sinó que requereixen "altura de mires", ha reivindicat Camarero, que per això s'obstinarà a "sumar voluntats" per a arribar als qui de veritat ho necessiten.

Durant la intervenció s'ha referit explícitament a la violència de gènere, un concepte que els socis de coalició neguen en el seu discurs. "Sí. Queda molt per fer per a erradicar aquesta plaga que posa fi a la vida de tantes dones cada any, que destrossa famílies i ha deixat centenars de menors orfes", ha afirmat la vicepresidenta segona i consellera, que ha apostat per "millorar la sensibilització, la formació i el coneixement d'aquesta realitat per a previndre i combatre el masclisme".

Treballar per avançar en la igualtat d'oportunitats entre dones i homes, per reforçar els drets de les dones des d'una igualtat "sense banderes" ni "sectarismes", per a trencar "sostres de vidre" i apostar la conciliació i la corresponsabilitat són altres dels reptes que ha exposat en matèria d'igualtat. A més, s'ha compromés a avançar en els drets de les persones LGTBI+, a atendre els vulnerables perquè "ningú es quede arrere", a millorar el finançament per a la dependència, a reduir les llistes d'espera i els temps de gestió, o a millorar la situació dels centres de majors. En habitatge, ha indicat que cal apostar per construir habitatge social, però també per millorar la compra o el lloguer per als joves per a facilitar-los l'accés a un habitatge.

També et pot interessar

stats