Calero pren possessió de l'escó com a senadora en substitució de Josefina Bueno

Després de prometre respectar la Constitució, ha pres possessió de l'escó en les bancades que ocupa el Grup Socialista en l'hemicicle

Gloria Calero, aquest dimarts al Senat
Gloria Calero, aquest dimarts al Senat / PSPV-PSOE

L'exdelegada del govern espanyol a la Comunitat Valenciana, Gloria Calero, del PSPV-PSOE, ha pres aquest dimarts possessió de l'escó com a senadora després de ratificar el seu acatament a la Constitució davant el ple de la cambra alta.

La nova senadora per la Comunitat Valenciana arriba al Senat en substitució de Josefina Bueno, que va renunciar recentment després de ser nomenada consellera d'Innovació i Universitats de la Generalitat.

El president del Senat, Ander Gil, ha reclamat a l'inici de la sessió la presència de Calero per a, davant d'un exemplar de la Carta Magna, prendre-li declaració d'acatament. Després de prometre respectar la Constitució, ha pres possessió de l'escó en les bancades que ocupa el Grup Socialista en l'hemicicle.

Calero (Albacete, 1954) és titulada en Infermeria i ha ocupat llocs de gestió com a infermera des de 1974 fins a l'actualitat. Des de 2016 ocupa el càrrec de directora d'Infermeria del departament de salut de Sagunt (València). Va estar lligada a l'Ajuntament de Sagunt (Camp de Morvedre) durant 12 anys, temps en què va ocupar les regidories d'Igualtat i Serveis Socials (1995-1999) i alcaldessa (2003-2007). Entre 2007 i 2011 va tornar a ser regidora. També va ser vocal de la junta de govern de la Federació Espanyola de Municipis i Províncies (FEMP) entre 2003 i 2007.

Calero va exercir el càrrec de delegada del govern en la Comunitat Valenciana entre 2020 i enguany. En l'àmbit orgànic, entre 2000 i 2004 va ser membre de l'executiva federal del PSOE.

També et pot interessar

stats