Bravo: “No entenc el malestar d’Oltra”

La consellera de Justícia afirma que Puig havia anunciat en públic i en la comissió interdepartamental fins a quan duraria el toc de queda 

La consellera Gabriela Bravo durant la seua intervenció en 'Les notícies del matí' d'aquest dimecres
La consellera Gabriela Bravo durant la seua intervenció en 'Les notícies del matí' d'aquest dimecres / À Punt NTC

“No entenc eixe malestar”. Així de clar s’expressava en Les notícies del matí la consellera de Justícia i Interior, en referència al descontent de la seua companya de govern i vicepresidenta del Consell, Mónica Oltra, per haver-se assabentat de la fi del toc de queda, que va anunciar aquest dimarts el president de la Generalitat, per la premsa.  

Bravo ha defensat que en les últimes comissions interdepartamentals, quan les pròrrogues anteriors del toc de queda ja s’havien demanat al Tribunal Superior de Justícia perquè s’esgotava el termini, es va informar “a tots els socis de govern” dels plans del Consell respecte a aquesta mesura. A més, la titular de Justícia ha afegit que el cap del Consell “en tot moment, públicament, va dir que era l’últim toc de queda”. 

A la insistència dels periodistes perquè concretara si al si de la comissió interdepartamental que gestiona les restriccions de la pandèmia, on també està present Oltra, es va informar de la data en què decauria el toc de queda, la consellera de Justícia ha afirmat que ella sí que tenia clar quan acabava el toc de queda.

“No sé si la resta ho tenia clar”, ha afegit. Malgrat aquestes declaracions, la consellera Bravo ha manifestat durant l’entrevista en À Punt que no volia “polemitzar sobre les declaracions dels companys”. 

La número dos del Consell deixava entreveure, a través de Twitter, que si estava “tot decidit” no calien les reunions, en referència a l’alçament d’algunes restriccions, com el toc de queda o la reobertura dels locals d’oci nocturn, que va anunciar Puig i que haurien d’abordar-se en aquest òrgan. Al respecte, la consellera de Justícia l’instava a assistir-hi perquè en la pròxima reunió de la comissió interdepartamental “s’han de decidir moltes coses”. Entre les quals, Gabriela Bravo ha citat els nous horaris de la restauració o l’ampliació de l’aforament. 

Quant a la recuperació de l’oci nocturn, tot i que no ha desvelat les condicions, la consellera sí que s’ha mostrat partidària d’impulsar “una desescalada” en el sector, el qual ha considerat “un dels sectors més afectats” per les restriccions de la pandèmia, però sense perdre de vista “la prudència”. 

Dispositiu de seguretat de la setmana que ve

També per a preparar la nova situació amb l’alçament del toc de queda a partir de dilluns, la responsable de Justícia i Interior ha indicat que hi ha prevista una reunió, divendres, per a coordinar el dispositiu de seguretat quan estiga permesa la mobilitat les 24 hores del dia. 

“Estem preocupats, perquè al no haver-hi una prohibició de la mobilitat nocturna, hi ha un risc important que, quan tanque l’oci nocturn, la festa es trasllade a l’àmbit públic”, ha afirmat en Les notícies del matí. Bravo ha anunciat que s’implantaran dispositius especials de les forces de seguretat per a evitar activitats com el botellot. 

Cobrament de sancions

Així mateix, i quant a una altra de les conseqüències derivades de les restriccions de la pandèmia, la de les sancions per l’incompliment de les limitacions d'aforament, la responsable de Justícia ha afirmat que la Generalitat té 170.000 propostes de sancions, algunes de les quals, “lleus” i, que segons ha matisat, han prescrit. 

No obstant això, ha assegurat que les que queden per tramitar-se sí que es notificaran als infractors i es cobraran. Ha recordat que un equip de 50 funcionaris s’ha incorporat a tramitar-les perquè “la Comunitat Valenciana, com la resta d’autonomies, no estava preparada per a gestionar tantes sancions, sobretot durant l’etapa més dura de les restriccions”.

També et pot interessar

stats