Borja Sanjuán (PSPV): “A València cal capgirar el debat de no obrir més apartaments turístics a tancar-los”

El futur portaveu municipal socialista ha acusat l’alcaldessa, María José Catalá, de ser “prou més conservadora del que tracta d’aparentar” i fer servir Vox d’“excusa perfecta”

Borja Sanjuán, futur portaveu municipal del PSPV a l'Ajuntament de València / À Punt NTC

El nou portaveu del PSPV-PSOE a l'Ajuntament de València després de l'elecció de Sandra Gómez com a eurodiputada, Borja Sanjuán, ha defés este dijous en Les notícies del matí que a la ciutat "no hem de parlar de no obrir més apartaments turístics, cal capgirar el debat a tancar-los".

El regidor socialista ha assegurat que la moratòria d'un any a la concessió de llicències aprovada per unanimitat al maig "arriba tard perquè es tenia guardada en un calaix durant un any". A més, ha acusat el govern municipal d'haver informat prèviament en una reunió les associacions d'apartaments turístics, fet que relaciona amb el registre de centenars de llicències setmanes abans de l'anunci oficial. "Ara probablement seran irreversibles en el curt termini", ha lamentat.

Sanjuán ha remarcat que "la taxa turística que no paga el turista la paga el veí" i ha recordat que quan era regidor d'Hisenda va proposar que este gravamen servira per a finançar la tasca d'inspecció dels apartaments turístics i dotar l'administració de ferraments que automàticament assenyalaren els il·legals per a tancar-los.

El futur portaveu socialista al consistori ha acusat l’alcaldessa, María José Catalá, de ser “prou més conservadora del que tracta d’aparentar” i fer servir Vox d’“excusa perfecta per a fer el que li agradaria fer de veritat”. En esta línia, considera que la primera edil "està molt còmoda" amb el soci minoritari.

Pel que fa al PSPV-PSOE a la capital del Túria, Sanjuán ha subratllat que "està en un escenari de lideratge d’eixa oposició, perquè ha assumit en primera persona un paper de responsabilitat, de tractar d’aglutinar una majoria progressista a la ciutat de València". Ha contraposat esta amb una "molt casposa i minoritària" que projecta el govern actual.

Quant a la relació amb Compromís, ha remarcat que no té "cap interés a rivalitzar ni a discutir amb persones amb qui compartisc un 80% o un 90% de posicionaments polítics" i ha destacat que espera que el 2027 tornen a ser socis de govern. En les darreres eleccions municipals, els socialistes van obtindre set edils, dos menys que els valencianistes. Les dos forces es van quedar a un escó de la majoria absoluta.

També et pot interessar

stats