El govern espanyol canviarà la llei de propietat horitzontal i el veïnat podrà vetar els pisos turístics

La ministra d'Habitatge, Isabel Rodríguez, convida comunitats i ajuntaments a prohibir els pisos turístics si és necessari "per tal de garantir el dret d'accés a la vivenda"

La ministra d'Habitatge i Agenda Urbana, Isabel Rodríguez
La ministra d'Habitatge i Agenda Urbana, Isabel Rodríguez / Europa Press

La ministra d'Habitatge i Agenda Urbana, Isabel Rodríguez, ha anunciat que el govern espanyol impulsarà una nova redacció de la llei de propietat horitzontal que "ajuste i aclarisca" els termes en els quals han de participar les comunitats de veïns perquè tinguen capacitat de decisió sobre si permeten o no l'establiment de pisos turístics en el seu bloc d'edificis.

"Fem una crida a totes les comunitats autònomes que es puguen vore afectades per este fenomen, als ajuntaments que ho puguen patir, que es regule si és necessari, que es limite si és necessari... I si és necessari, com ha fet l'alcalde de Barcelona, es prohibisca per tal de garantir el dret d'accés a la vivenda", ha afirmat Rodríguez.

Així, ha avançat que el govern espanyol tramitarà de manera urgent un reial decret llei perquè els lloguers temporals s'incloguen dins de la plataforma de registre únic que l'executiu vol crear segons el reglament de la Unió Europea 2024/1028. D'esta manera, es regula l'intercanvi de dades relatiu al servei de lloguer d'allotjaments de curta durada, del qual també formaran part els lloguers turístics.

Tot açò ho ha traslladat la titular d'Habitatge després de la reunió amb el grup de treball sobre la regulació dels lloguers temporals, on ha detallat que l'executiu recollirà també en este reial decret les condicions que han de complir-se perquè els lloguers temporals acrediten la causalitat a l'hora de formalitzar el contracte i, d'esta manera, justificar que realment "el contracte es deu a l'interés de la temporalitat i no està ocupant un altre tipus de contractes necessaris per al desenvolupament de la vida ordinària".

"Este fenomen està tensionant el mercat del lloguer, al mateix temps que eixa tensió genera un increment de preus, de la mateixa manera que els allotjaments turístics tensionan el lloguer residencial i contribueixen a l'increment de preus", ha assegurat Rodríguez.

També et pot interessar

stats