Bonig veu "fantàsticament bé" la seua relació amb Génova i no parlarà fins que es convoque el congrés

"La resta que parlen i diguen el que vulguen", ha resolt la líder del PP valencià, després que Casado evitara pronunciar-se sobre si serà Carlos Mazón qui la substituirà

Pablo Casado, en el centre de la imatge, al costat d'Isabel Bonig, segona per la dreta, i Carlos Mazón, en una imatge d'arxiu
Pablo Casado, en el centre de la imatge, al costat d'Isabel Bonig, segona per la dreta, i Carlos Mazón, en una imatge d'arxiu / Europa Press

La presidenta del PP valencià, Isabel Bonig, ha assegurat aquest dijous que la seua relació amb la direcció nacional del partit està "fantàsticament bé" i que no pensa parlar fins que es convoque el congrés del Partit Popular de la Comunitat Valenciana. Unes declaracions que ha fet arran de les informacions que assenyalen que la direcció nacional del partit vol substituir-la. De fet, algunes fonts apunten que l'equip de Pablo Casado ja li hauria comunicat que el seu candidat per a dirigir la formació és l'actual president de la Diputació d'Alacant, Carlos Mazón.

 "La resta que parlen i diguen el que vulguen", ha resolt als periodistes en els corredors de les Corts, després que el líder del PP, Pablo Casado, evitara pronunciar-se aquest dimecres sobre si serà el president del PP d'Alacant, Carlos Mazón, qui la substituirà i recalcara que "no hi ha cap congrés convocat".

Bonig ha posat l'accent que, "com va dir el president" Casado, "almenys" ella no es pronunciarà fins que hi haja data per al conclave autonòmic. "Per tant, jo no pense parlar; ja està, no passa res", ha asseverat.

Diversos mitjans han informat que, divendres passat, l'equip de Casado hauria comunicat a la mateixa Bonig que ella no és la candidata favorita del carrer Génova per a renovar en el pròxim congrés regional. Es parla fins i tot d'una reunió presencial de Bonig amb el secretari general, Teodoro García Egea, qui li hauria confirmat que el candidat oficial serà Mazón. Però ni el president de la Diputació d'Alacant ni el mateix Pablo Casado volen, de moment, pronunciar-se.

"Jo no m'amague"

Després d'una setmana de silenci i a causa de totes les informacions que arriben des de Madrid i que la situen fora de la direcció del partit, Bonig ha dit: "Jo no m'amague". Així, ha subratllat que aquest dimecres va estar a les Corts mantenint reunions mentre se celebrava la primera sessió del ple, i ha postil·lat: "Després de tot el que ha passat el PP, això es duu molt bé".

"He de corregir una informació que ahir va donar la televisió pública, que jo també pague. Ahir estava ací a les Corts, vaig vindre, vaig mantindre reunions i jo no m'amague". A Punt va informar que a Bonig ni l'havien vista en l'escó ni pels passadissos del Palau dels Borja, però sí que havia acudit al despatx del grup parlamentari per a mantindre reunions estrictament privades.

En els últims mesos, Bonig no ha ocultat la seua intenció de repetir al capdavant del PP valencià. La setmana passada, després de l'anunci de l'alcalde d'Aiora (València), José Vicente Anaya, de postular-se com a candidat, va assegurar que ho veia "molt bé" i que valora la gent que va "amb la cara per davant i amb determinació".

Així, va afirmar que Anaya tenia tot "el seu respecte i admiració" i el va qualificar de "lleial", assenyalant que el PP és un partit "obert i lliure" i amb primàries en els estatuts. Segons va dir, li semblava fenomenal que "tothom que vulga fer un pas avant el done".

El PP ara està immers en els congressos provincials, que finalitzaran aquest estiu, i després començaran a celebrar-se els regionals.

També et pot interessar

stats