Augmenta la tensió en un PP que qüestiona la continuïtat de Bonig

El congrés autonòmic de la formació encara no té data i s'hi han presentat tres candidatures per a presidir el partit que lidera l'oposició a les Corts

L'actual presidenta del PPCV, Isabel Bonig, i Carlos Mazón, president de la Diputació d'Alacant i del PP provincial
Lola Oliver
17 d'abril 2021 - 10:30

La tensió interna en el Partit Popular de la Comunitat Valenciana es fa palesa amb les candidatures per a ocupar el càrrec de la líder autonòmica, Isabel Bonig. La continuïtat de la presidenta del PPCV ha estat qüestionada en l'avantsala d'un congrés regional que no està ni convocat. Serà la direcció, des de Madrid, la que marcarà la data. Sembla, però, que no hi haurà cap moviment fins després de les eleccions madrilenyes.

L'últim popular que s'ha reivindicat com a candidat a líder regional ha sigut Stephane Soriano, regidor de Benaguasil, al Camp de Túria. Aquesta és la tercera candidatura oficial, després de les d'Isabel Bonig i de l'actual alcalde d'Aiora, José Vicente Anaya.

La primera a fer el pas va ser la líder actual, Isabel Bonig, a qui van aclamar com a presidenta l'1 d'abril de 2017, en el XIV congrés autonòmic del PP. Sense competència, amb una majoria aclaparadora del 94,5% dels vots emesos.

Rebia el testimoni d'Alberto Fabra, que dos anys abans va perdre el govern valencià després de vint anys, escàndols de corrupció inclosos. Al juliol de 2018, Pablo Casado va ser elegit president estatal i des d'aleshores el lideratge de Bonig s'ha qüestionat de manera velada però recurrent.

Carlos Mazón, president de la Diputació d'Alacant i del PP provincial, sembla el candidat oficiós de Madrid, però de moment no s'ha pronunciat. Ara mateix és el càrrec públic del PP amb més poder executiu a la Comunitat Valenciana.

Tot apunta que ha de ser Madrid qui moga fitxa per posar la data del congrés que resolga dubtes. De moment hi ha treva, les eleccions autonòmiques madrilenyes van per davant.

Una candidatura unitària a la província de Castelló

Pel que fa a les comarques del nord, també s'observen moviments precongressuals. Les dues precandidates a presidir el PP de la província de Castelló, Marta Barrachina i Carmina Ballester, alcaldesses de la Vall d’Alba i d'Onda respectivament, treballaran "en un únic projecte per a crear el PP fort que els castellonencs necessiten". Barrachina i Ballester són dos dels tres aspirants a la direcció provincial del partit, juntament amb Lluís Gandia, regidor de Vinaròs i president del PP en aquest municipi.

També et pot interessar

stats