Bonig retreu a Sánchez que inaugure l'AVE amb la situació actual

Casado demana als polítics que s'han vacunat irregularment que dimitisquen, com han fet "els del seu partit".

La presidenta del PPCV, Isabel Bonig
La presidenta del PPCV, Isabel Bonig / Twitter: @ppcv

La presidenta del PPCV, Isabel Bonig, ha criticat que el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, s'haja desplaçat fins a Alacant per a inaugurar el nou tram de la línia d'AVE entre Madrid i Oriola, quan el país es troba immers en plena tercera onada de coronavirus i la Comunitat Valenciana és una de les pitjor parades en aquest moment.

Isabel Bonig ha instat Sánchez i Ábalos a "donar una volta" pels hospitals de la Comunitat Valenciana, en lloc de realitzar aquest tipus d'actes.

No obstant això, Bonig ha afirmat que el fet que s'inaugure és una bona notícia i ha recordat que és una infraestructura "dissenyada i executada pel PP" abans del 2015, quan ella era consellera d'Infraestructures i Ana Pastor ministra de Foment.

La popular ha aprofitat per a reclamar a Sánchez el pagament dels 281 milions de la liquidació de l'IVA de 2017, com ella ja li va demanar per carta i "ni se sap ni va contestar"; i el pagament dels 300 milions que corresponen al govern en l'atenció a la dependència a la Comunitat Valenciana.

A més, també ha urgit Sánchez a abonar 360 milions de l'atenció sanitària a desplaçats els 1.325 milions que cada any inclou la Generalitat en els seus pressupostos com a partida reivindicativa per l'infrafinançament i que es faça efectiu el pagament dels més de 1.200 milions d'euros per a la Comunitat que va anunciar a la fi d'any la ministra d'Hisenda, Maía Jesús Montero, per a reactivació econòmica i despesa social i sanitària.

Casado demana als polítics vacunats que dimitisquen

El president del PP nacional, Pablo Casado, també ha aprofitat per criticat que Pedro Sánchez "s'oculte" davant aquesta tercera onada de coronavirus i no siga "responsable". A més, ha subratllat que no s'hagen pres mesures per a no perjudicar la campanya electoral catalana, a pesar de la crisi sanitària existent.

Respecte a la vacunació irregular dels polítics, Casado ha defensat la dimissió dels polítics que s'han vacunat de manera indeguda pel fet de no pertànyer als grups de risc.

"Crec que els polítics que s'han saltat la cua el que han de fer és dimitir, com almenys en el meu partit s'ha fet", ha recalcat, en al·lusió a les renúncies dels consellers de Sanitat de Múrcia i de Ceuta. Al seu entendre, amb aquesta actuació ha marcat un "barem d'exemplaritat per a tot el partit".

També et pot interessar

stats