Bonig lamenta la política de Puig de fer anuncis que no es concreten

La presidenta del PP defén la voluntat del seu partit de pactar els pressupostos i li demana al president valentia per a trobar solucions

Bonig, aquest matí, durant la seua intervenció.
Bonig, aquest matí, durant la seua intervenció.

La presidenta del PP a la Comunitat Valenciana, Isabel Bonig, ha defés, durant la seua intervenció durant el debat de política general, la voluntat del seu partit d'arribar a acords amb l'executiu valencià. Bonig ha detallat mesures en sanitat, economia i també en l'àmbit social. Ha demanat mantindre els ERTO en tots els sectors més allà del final de setembre o ampliar el termini per a tornar els ICO. La presidenta del PP ha defés 286 propostes i en l'apartat concret ha demanat a Puig un pacte pel municipalisme, garantir el dret a la propietat privada enfront dels desnonaments i a les ocupacions il·legals, i una llei de protecció integral per a garantir la salut dels majors. Bonig ha qualificat Puig de president que fa anuncis sense concretar i com a exemple ha mencionat la falta de dotació dels hospitals de campanya construits per a la pandèmia o la falta d'acord amb els MIR. La presidenta del PP també ha animat Puig a tindre valentia i a alçar el telèfon i reclamar el finançament just per a la Comunitat Valenciana. "Per una vegada siga el líder dels valencians i no el secretari general del Partit Socialista", ha tancat Bonig.

La síndicat popular ha anat detallant al llarg de la seua intervenció algunes de les propostes. En eixe sentit, ha demanat a la Generalitat una reducció del 30% en la xifra d'alts càrrecs i d'assessors a la Generalitat. En matèria sanitària ha tornat a reclamar al president que es blinde el pressupost destinat a la Sanitat Pública valenciana, que es reforce i es prioritze l'atenció primària i ha apostat també per un pla de xoc de colaboració publicoprivada per a fer front a les llistes d'espera.

Un tercer eix mencionat per Bonig es refereix a l'Educació. En aquest sentit, la presidenta del PP valencià ha considerat fonamental la infermeria escolar per a controlar la pandèmia, tests massius i periòdics i, en tercer lloc, la digitalització. Bonig també ha reclamat l'aprovació d'una llei de conciliació personal i laboral, amb deduccions de 1.500 euros per als familiars que hagen de conciliar.

Bonig també ha parlat, en un cinqué bloc, de propostes d'economia. El PP ha demanat a Puig que es comprometa a no apujar impostos, a eliminar l'impost de successions i donacions, el de patrimoni, o a baixar un 7% als que cobren menys de 35.000 euros, entre altres propostes. La presidenta del PP, finalment, també ha defés mesures socials. Entre altres, ha demanat que es reforcen els serveis d'atenció als majors que viuen sols o més fons per al tercer sector.

També et pot interessar

stats