Bonig demana un marc legal perquè les autonomies puguen adoptar mesures fora de l'estat d'alarma
El PP sol·licita que la regeneració de la costa mediterrània es realitze amb fons europeus i de manera sostenible.
La presidenta del Partit Popular de la Comunitat Valenciana, Isabel Bonig, en la reunió amb la seua homòloga a València, María José Català, ha destacat la importància de tenir un marc legal perquè les autonomies puguen adoptar mesures davant la pandèmia fora de l'estat d'alarma.
Bonig ha tornat a reiterar la petició d'una reunió al president de la Generalitat, Ximo Puig. "El 9 de maig acaba l'estat d'alarma i volem saber què farà amb la Comunitat Valenciana. Li demanem també que exigisca a Sánchez una conferència de presidents, perquè necessitem una modificació de la legislació bàsica estatal".
En la reunió s'han analitzat els principals temes de rellevància per a la ciutat de València i Bonig ha agraït al grup municipal del PP la seua labor amb una oposició "crítica, però també lleial".
El PP està a favor de l'ampliació del port
La presidenta del PPCV s'ha referit al projecte d'ampliació del port de València, i ha assenyalat que el seu partit "està a favor i cal ser seriosos i respectuosos". Sobre aquest tema, ha recordat que l'ampliació compta amb la declaració d'impacte ambiental de 2007 "i sabem el calvari de tramitació i la quantitat d'informes transversals que s'exigeixen per a obtindre una declaració favorable".
Així, Bonig ha manifestat que amb l'ampliació "ens juguem el futur de l'economia valenciana i espanyola" i ha recordat, respecte al port de Barcelona, que València "no vol ser més que ningú, però tampoc menys i hem de poder competir amb les mateixes regles que uns altres". La dirigent popular ha assenyalat, sobre l'argument de la regressió de les platges, que aquest problema "no és d'ara, és de fa molt temps. Hi ha una regressió a la costa de tot el Mediterrani i fins ara s'ha anat arreglant amb pegats, però hem vist què ha passat amb borrasques com Gloria".
La presidenta del PPCV ha assenyalat que hi ha "una possibilitat històrica d'aconseguir fons europeus, a veure si som capaços de posar-nos d'acord perquè aquests fons siguen per a mantindre els caladors de pesca, per al port i per a mantindre les platges i fer-lo tot de manera sostenible". Així, la líder del PP valencià aposta per conjuminar esforços per a demanar al president del govern, Pedro Sánchez, la regeneració de la costa mediterrània "amb fons europeus i de manera sostenible".
Debat tècnic sobre el port
La portaveu del PP a l'Ajuntament de València, María José Catalá, també s'ha referit a l'ampliació del port i ha assenyalat que el debat és complex i no pot ser objecte de debats paral·lels i no fundats. "Cal fer una reflexió profunda i tècnica. Els responsables del ministeri han abordat la via de 2007 i el que demanem des del PP és que s'invertisca diners per a la regeneració de les platges del sud, que es complisca les recomanacions de la DIA i que hi haja un debat seriós, tècnic i seré sobre com regenerar aquestes platges del sud de València".
També ha criticat la postura de Compromís, que "pretén donar lliçons d'ecologia i està tenint una postura indolent amb l'ecologisme de la ciutat", ha manifestat Catalá. Així, ha recordat que s'estan abocant aigües no depurades a la platja de la Malva-rosa des de fa mesos. "La consellera Mireia Mollà no pot donar lliçons de res a la ciutat de València; ha usat pastilles de clor per a netejar les séquies i ha tardat mesos a reparar l'emissari de Vera", ha indicat Catalá.