Bonig critica a Pedro Sánchez per haver deixat les restriccions per a Nadal en mans de les autonomies

La presidenta del PPCV considera que és l’executiu central qui ha de fixar les normes.

La presidenta del PPCV, Isabel Bonig
La presidenta del PPCV, Isabel Bonig / À Punt NTC

La presidenta del PP a la Comunitat Valenciana, Isabel Bonig, ha criticat que el president del govern central, Pedro Sánchez, no estiga assumint les competències que li pertoquen respecte de la pandèmia i les estiga delegant a les comunitats autònomes.

Bonig considera que és l’executiu central el que ha de ser l’encarregat de fixar mesures restrictives i no simples recomanacions com està fent. “Açò és un desastre. Hi haurà dèsset formes diferents d’afrontar Nadal a Espanya”, ha matisat.

“Amb la llei a la mà, la Constitució, la coordinació és competència del senyor Sánchez”, ha reiterat Bonig que ha mostrat preocupació pels ciutadans perquè creu que aquests no tenen clar què fer a només una setmana de les festes nadalenques. “Així no es pot actuar”, ha sentenciat.

Crítiques a Puig per la situació sanitària

La presidenta del PP ha reclamat al president de la Generalitat, Ximo Puig que informe sobre qui l’ha assessorat per a adoptar les últimes mesures i li ha demanat igualment que “diga la veritat”, perquè “últimament deia que érem la comunitat que millor estava”, fet que ha ocasionat que cree “falses expectatives als valencians”.

Segons les dades del Ministeri de Sanitat, la Comunitat Valenciana és la que més hospitalitzacions per Covid-19 ha patit en els últims set dies, amb 414, també la que més ingressos en l’UCI ha registrat, 28, i la que té una taxa més alta de positivitat, amb un 15,8% enfront del 8% de la mitjana nacional.

Per eixe motiu, Bonig ha lamentat que els hospitals de Sant Joan o de la Vila Joiosa estiguen col·lapsats i “això no millorarà”.

Bonig vol blindar per llei el pressupost de Sanitat

D’altra banda, Bonig ha anunciat que el seu partit continuarà insistint en les Corts sobre la necessitat de “blindar per llei el pressupost de la Conselleria de Sanitat” i ha subratllat la necessitat de dotar amb més infraestructures sanitàries a la zona de la Ribera.

“La Ribera Alta i Baixa tenen un únic hospital a pesar que és una de les zones més poblades de la Comunitat Valenciana, amb més de 300.000 habitants. Per això és necessari la construcció d’un complex sociosanitari a la Ribera Baixa per a descongestionar aquest hospital, i el compromís del PP és de fer-ho quan governe”, ha afirmat.

També et pot interessar

stats