Bonig acusa els socialistes de voler acabar una altra vegada amb el Tajo-Segura

Demana a Puig que reivindique les transferències d’aigua, perquè el govern castellanomanxec i el central el volen eliminar. 

Canal del transvasament Tajo-Segura
Canal del transvasament Tajo-Segura / Confederació Hidrogràfica del Segura

"El PSOE intenta acabar, una altra vegada, amb el transvasament Tajo-Segura”. És la visió de la presidenta dels populars valencians, Isabel Bonig, que ha culpabilitzat aquest dimarts a Castelló de la Plana els socialistes de Castella-la Manxa i el govern de Pedro Sánchez. En la seua opinió, volen posar fi a les transferències d’aigua al Segura. 

Per això, Bonig ha exigit al president de la Generalitat, Ximo Puig, la defensa del transvasament Tajo-Segura, perquè és "legal" i la llei "es compleix sempre". La líder popular s'ha manifestat en aquests termes a Castelló de la Plana, on ha criticat la posició del PSOE castellanomanxec i la del govern central, contraris a les transferències al Segura. 

La consellera d’Agricultura, per la seua banda, es va mostrar ahir dilluns, en els micròfons d’À Punt, contrària a acceptar el nou cabal mínim que, des del seu punt de vista, pretén fixar el ministeri per al Tajo-Segura. 

“El transvasament és ocupació i riquesa per a aquesta comunitat i per a Espanya, i el PP no permetrà que se suprimisca"

Isabel Bonig ha recordat que hi ha un memoràndum del Tajo-Segura "en què s'estableixen les regles d'explotació, els cabals ecològics, i en què s'estableix eixe transvasament i s'hi dona viabilitat". En canvi, i en opinió de la presidenta dels populars, “el PSOE torna a intentar acabar amb un transvasament que és ocupació i riquesa per a aquesta comunitat i per a Espanya, i el PP de la Comunitat Valenciana no ho permetrà", ha dit.

Preguntada si en l’assumpte del transvasament podrien anar junts el Consell i el PP, la dirigent popular ha recordat que, quan governava el PP a Espanya, a Castella-la Manxa, a la Comunitat Valenciana i a Múrcia, i el PSOE a Andalusia, es va aconseguir el memoràndum del transvasament Tajo-Segura. En aquella ocasió, i segons ha apuntat Bonig, tots aquells governs "es van aliar per a aconseguir un ús racional i sostenible de l'aigua en benefici de l'agricultura de l'est peninsular".

Ara, en canvi, "el PSOE ha trencat eixe consens”, ha advertit la líder dels populars valencians. Per aquesta raó, Isabel Bonig ha demanat públicament a Puig “que no faça declaracions, sinó accions, perquè amb el finançament estem igual", ha explicat Bonig. 

Problema afegit al finançament

Bonig ha indicat que esperava que Puig li haguera telefonat per a parlar d’aquest assumpte. En eixe cas, assegura que li hauria proposat anar junts per a defendre el transvasament. "Estic oberta a tot, però ell és el president i ha de prendre'n la iniciativa. Cal començar a prendre accions, anar als tribunals o exigir en les comissions que es respecte el transvasament", ha conclòs.

També et pot interessar

stats