Bolaños: "Putin decideix que hi haja més dolor, més destrucció, més morts, però la guerra la té perduda"

El ministre de la Presidència ha reaccionat a l'anunci del president rús de mobilitzar 300.000 reservistes

El ministre Félix Bolaños en la compareixença que va oferir aquest dilluns i on va anunciar els atacs als mòbils de Sánchez i Robles
El ministre de Presidència, Félix Bolaños / Sergio Pérez (Efe)

El govern considera que el president rus, Vladímir Putin, té perduda la guerra a Ucraïna encara que haja apostat per provocar "més morts i més destrucció" amb la seua decisió de mobilitzar els seus ciutadans per a la contesa.

"Putin decideix que hi haja més dolor, més destrucció, més morts, però la guerra la té perduda —ha afirmat el ministre de la Presidència, Félix Bolaños, en els corredors del Congrés—. Per molt que intente crear més destrucció i generar més dolor, la guerra la perdran".

El ministre s'ha referit així a la declaració del president rus, que aquest dimecres ha anunciat una "mobilització parcial" de la població en plena guerra a Ucraïna, on les forces russes han patit diverses derrotes en les últimes setmanes arran d'una sèrie de contraofensives de les tropes ucraïneses.

S'espera un hivern complicat

També la vicepresidenta tercera i ministra per a la Transició Ecològica, Teresa Ribera, s'ha pronunciat sobre aquest anunci que ha qualificat de "notícia dramàtica" que confirma que "una guerra llarga i cruel, enormement injusta i dura".

A parer seu, la guerra també serà "enormement cruel" per als ciutadans russos, "mobilitzats a la força en una guerra que ni els va ni els ve, ni els millorarà en res les seues vides".

La seua conclusió és que per a la Unió Europea i per a la resta del món "s'augura un hivern complicat" i "per això és precisament fonamental mantindre's units en l'àmbit europeu".

També et pot interessar

stats