Bloc i País critica l’adscripció de Compromís en el Senat al grup de les confluències

El corrent sobiranista del Bloc assegura que no s’ha decidit de manera democràtica i demana repensar el funcionament de la coalició.

Carles Mulet serà el portaveu d’Esquerra Confederal durant els mesos d’agost i setembre
Carles Mulet serà el portaveu d’Esquerra Confederal durant els mesos d’agost i setembre / Europa Press

Bloc i País (BiP), el corrent sobiranista del Bloc, una de les potes de Compromís, ha lamentat en un comunicat que la coalició s’haja adscrit al Senat al grup Esquerra Confederal, un fet del qual, segons el portaveu, Vicent Fernàndez, la militància s’ha assabentat “per la premsa, quan la decisió ja estava presa”. Fernàndez critica que aquest és un manera d’actuar “cada vegada més comuna” en la formació. Esquerra Confederal està integrada per Més Madrid, la formació que lidera Íñigo Errejón després que isquera de Podem, així com altres confluències, com ara En Comú Podem o Endavant Andalusia.

Segons Bloc i País, aquesta decisió pot “amagar” una “maniobra per a un pacte amb Podem 2.0”, perquè hi ha veus que afirmen que, si es repeteixen les eleccions, Compromís anirà en coalició amb la formació d’Errejón, i ha recordat que el primer pacte amb Podem es va aprovar “amb el vot de més de dos terços de Compromís en contra”. 

Nou capítol en la crisi

Fa només un parell de setmanes, BiP va emetre un comunicat en què demanava “repensar” el funcionament de Compromís des de les bases i criticava que “fa massa temps que els militants de la coalició no compten més que per pagar quotes i penjar cartells”. L’agrupació se solidaritzava també amb la decisió de Gent de Compromís, la “quarta pota” de la coalició, que representa la militància sense carnet del Bloc, Iniciativa o Els Verds, de cessar l’activitat, pel que consideraven una manca de democràcia interna al si de Compromís.  

Quasi al mateix temps, tres alcaldes de la Ribera anunciaven en una carta que es donaven de baixa com a militants de Compromís, i denunciaven també la manca de democràcia interna.

També et pot interessar

stats