Bernabé fa una crida a la cohesió i igualtat territorial perquè avance l'esquelet del sistema de finançament

La nova delegada del govern destaca que la inversió de 800 milions d'euros en infraestructures de l'Estat a la Comunitat Valenciana és la més alta en l'última dècada

Pilar Bernabé a 'Les notícies del matí' / À Punt NTC

La nova delegada del govern a la Comunitat Valenciana, Pilar Bernabé, ha fet una crida a la cohesió i igualtat territorial perquè puga avançar l'esquelet del sistema de finançament que va presentar el govern espanyol.

Bernabé ha destacat que el govern d'Espanya "ha fet la primera faena, que és posar damunt de la taula un projecte de finançament".

És per això, que ha demanat als diputats de l'oposició, especialment als valencians, que "se senten a la taula i entre tots intenten arribar a un acord", ja que el finançament és "imprescindible".

A banda de la reforma del sistema, Bernabé també ha remarcat la inversió en infraestructures feta pel govern de coalició, de 800 milions d'euros, "la més alta en l'última dècada".

Encara que l'execució de les inversions a la Comunitat Valenciana de 2021 és del 60%, la delegada del govern preveu que aquest percentatge augmente notablement amb els avanços d'algunes obres que estan ja en execució.

"El projecte del túnel passant de València, que són 460 milions d'euros, l'entrada de la V-21 o les variants de Benissa i Morella són indicadors que l'execució en el pressupost va ser més alta que en anys anteriors", ha dit.

1.400 milions dels fons europeus per a la Comunitat Valenciana

D'altra banda, també ha dit que cal afegir els fons europeus Next Generetion. En aquest sentit, ha destacat que Espanya lidera les execucions a Europa i ja hi ha és de 1.400 milions d'euros dels fons per la Comunitat Valenciana que s'han resolt.

També et pot interessar

stats