Bernabé reivindica un finançament just i l’aigua garantida "sempre" en les comarques del sud en la presa de possessió

L’exregidora valenciana assumeix la delegació del govern espanyol en substitució de Gloria Calero

Pilar Bernabé, a la dreta, en l'acte de presa de possessió, al qual han acudit la ministra Rodríguez i el president Puig
Pilar Bernabé, a la dreta, en l'acte de presa de possessió, al qual han acudit la ministra Rodríguez i el president Puig / Rober Solsona (Europa Press)

Un sistema de finançament just per a la Comunitat Valenciana, la "màxima celeritat" per a rebre inversions d’infraestructures i un consens que garantisca "l’aigua per sempre" a les comarques del sud. Són alguns dels propòsits amb què Pilar Bernabé accedia al càrrec de delegada del govern espanyol a la Comunitat Valenciana, en substitució de Gloria Calero, que va abandonar aquesta responsabilitat en ser designada senadora territorial.

D'igual manera, la nova delegada del govern espanyol ha remarcat la necessitat d'abolir la prostitució i la necessitat de "redoblar esforços" per a protegir les víctimes de la violència masclista.

Pilar Bernabé, fins ara regidora d’Emprenedoria de València, ha aprofitat el seu discurs de presa de possessió per a reivindicar projectes de l’executiu espanyol, com ara la reforma laboral, l’actualització de les pensions o el "colp damunt de la taula" davant Europa per a aconseguir l'illa energètica.

La nova delegada del govern espanyol també ha tingut paraules per al govern autonòmic, i en concret per al cap del Consell, Ximo Puig, igualment present en l’acte. L’ha animat a reivindicar la "via valenciana" i "l’Espanya polifònica".

Bernabé ha asseverat que treballarà amb "responsabilitat i constància" perquè la Comunitat Valenciana tinga una "veu pròpia" en el govern d'Espanya i que "la veu del govern d'Espanya arribe als cinc milions d'habitants de la Comunitat Valenciana".

A l’acte a València, on també ha assistit la ministra de Política Territorial, Isabel Rodríguez, destacava l’encert del president del govern espanyol en designar Bernabé per a ocupar la delegació de l’executiu espanyol al nostre territori.

Puig reclama "solucions valencianes"

El president de la Generalitat, per la seua banda, ha assegurat que, després de "dos anys que han sigut una carrera d'obstacles", han posat en valor les "polítiques de llums llargues". Per això, ha reivindicat un "pacte de rendes" per a enfortir la recuperació.

 A més, ha dit a Bernabé i a Rodríguez que tindran la "lleialtat" i el "suport" de la Generalitat encara que siga des de la "discrepància". "Reclamarem, però des del diàleg útil, no des del retret estèril", ha dit, i ha advocat per "solucions valencianes" per a tot Espanya.

També et pot interessar

stats