Jaume Mayor (CCOO-PV): "M'agradaria que s'arribara a un pacte de rendes, és bo per a tota la societat"

El responsable sindical defén un acord que arreplegue una pujada moderada de salaris, del 3,5%, però que incloga també clàusules de revisió

Jaume Mayor, aquest dijous
Jaume Mayor, aquest dijous / À Punt NTC

El secretari d'Acció Sindical de CCOO-PV, Jaume Mayor, ha assegurat aquest dijous a Les notícies del matí que el sindicat confia a arribar a un acord en el pacte de rendes. Mayor ha explicat la proposta de CCOO-PV que té dos punts destacats: l'increment salarial moderat i una clàusula de revisió. "Estem parlant d'un increment salarial del voltant del 3,5% per a enguany", ha resumit per a recordar que la inflació està ara per damunt del 10%. "A partir d'ací, açò ha d'anar acompanyat d'una clàusula de revisió a final de l'any perquè es recuperen els salaris. I a més parlem d'un pacte interanual", ha afegit. "M'agradaria que s'arribara a un pacte de rendes, és bo per a tota la societat", ha desitjat. CCOO ha assegurat que farà tots els possibles per "generar un espai social i econòmic que toca i no generar més dificultats perquè la classe treballadora arribe a final de mes", ha deixat clar.

El sindicalista ha considerat que hi ha empreses que estan aprofitant la conjuntura per a incrementar els beneficis. I ha remarcat que no són els salaris els que provoquen la inflació i que l'espiral inflacionista perjudiquen principalment els treballadors. Mayor ha analitzat la primera reunió mantinguda aquest dimecres entre el govern espanyol i els agents socials per a buscar un pacte de rendes. Reunió que va acabar sense cap acord però amb el compromís de continuar negociant.

A falta de pacte global, ha explicat que de moment s'estan pactant acords salarials molt diferents en les negociacions entre patronal i sindicats. Ha ampliat, en eixe context, que hi ha convenis que s'estan tancant en increments del 3,5%, 4%, 5% i fins al 6% (la inflació de l'any passat) però que en altres casos la patronal "bloqueja la negociació en matèria salarial i en altres matèries com la contractació", ha lamentat.

El responsable d'Acció Sindical de CCOO-PV ha reiterat l'advertència sindical d'un increment de la conflictivitat i ja s'han convocat vages en diferents àmbits. "Tenim dificultats en el conveni de supermercats, en el de plàstics, d'estació de serveis, de neteja, de jardineria, d'arreplegada de residus, en el taulell de Castelló... hi ha un nombre important de convenis grans que donen treball a molta gent i que pateixen aquest bloqueig", ha denunciat al llarg de l'entrevista.

També et pot interessar

stats