Benicàssim aprova la reprovació de l'alcaldessa, Susana Marqués

El ple de l'Ajuntament també dona llum verda a la baixada d'un 50% dels salaris dels regidors del Partit Popular i al personal eventual adscrit a l'alcaldia

Els grups de l'oposició de Benicàssim s'uneixen en un pacte
Els grups de l'oposició de Benicàssim s'uneixen en un pacte / Europa Press

El ple de l'Ajuntament de Benicàssim (Plana Alta) ha aprovat aquest divendres la reprovació de l'alcaldessa, Susana Marqués, amb el vot favorable de tots els grups de l'oposició, a excepció del "trànsfuga" de Ciutadans, Javier Alonso, per la seua manera de governar "caciquil i despòtica", segons ha informat la formació taronja en un comunicat.

La mesura s'ha pres "davant la deriva autoritària de l'actual alcaldessa i el greu mal que estan causant a la imatge de Benicàssim", ha apuntat Ciutadans (Cs). Els vots dels regidors de PSPV, Ciutadans, Compromís, Llaura Benicàssim i el regidor no adscrit José Carlos García han aprovat una mesura "que potser no té efectes administratius però sí ètics, morals i exemplaritzants per a la ciutadania".

A més, s'ha aprovat la baixada del 50% del sou a tots els regidors del Partit Popular i al personal eventual adscrit a l'alcaldia que ara haurà d'executar l'alcaldessa. El Pacte pel Progrés ha anunciat que està disposat a abaixar-se el sou "a zero, si el Partit Popular fa el mateix durant els pròxims mesos per a treballar per tirar avant un pressupost".

Els grups de l'oposició han lamentat "l'absoluta negativa a portar a cap mena d'acord per part de l'equip de govern, obsessionat a veure conspiracions on no n'hi ha i s'obliden d'allò més important, que és seua la responsabilitat de presentar els comptes municipals". "Han de treballar i arribar a acords pel bé del nostre municipi, però segueixen enrocats parlant de venjances i confabulacions en contra seua, que només estan en la seua imaginació. Els demanem que abandonen aquest discurs, que és temps de deixar de governar com si tingueren una majoria absoluta que ja no tenen", han afegit.

Cristina Fernández ha demanat l'acta del "trànsfuga" Javier Alonso, a qui ha recordat "per quin partit es va presentar a les eleccions i el document ètic que va signar contra el transfuguisme". Fernández li ha exigit "que deixe d'imitar el Cholo Simeone i el seu partit a partit".

També et pot interessar

stats