Directes
Ara en la televisió
LA CUINA DE MORERA
Ara en la ràdio
PODRÍEM FER-HO MILLOR (reemissió)

Belarra retrau al PSOE que li "haja entrat la por" pels atacs de la dreta

La ministra de Drets Socials confia que hi haurà acord amb els socis de govern sobre la llei del "només sí és sí"

La secretària general de Podem i ministra de Drets Socials i Agenda 2030, Ione Belarra, aquest dissabte, en un acte de partit a València / À Punt NTC

La secretària general de Podem i ministra de Drets Socials i Agenda 2030, Ione Belarra, ha afirmat que buscaran l'acord amb els socis de govern sobre la llei del "només sí és sí", però ha assegurat que protegiran el consentiment. A més, ha retret al PSOE que "li haja entrat la por" pels "brutals atacs" de la dreta al feminisme i al govern de coalició.

Així s'ha manifestat Belarra en un acte de partit celebrat aquest dissabte al teatre El Micalet de València, al costat del vicepresident segon de la Generalitat, Héctor Illueca; la síndica d'Unides Podem a les Corts, Pilar Lima, i la secretaria d'organització de Podem, Lilith Verstrynge. La formació ha tret pit d'haver forçat els governs estatal i autonòmic per a aconseguir lleis com la del "només sí és sí" o d'haver aconseguit apujar el salari mínim.

"No ens esperàvem que el PSOE proposara tornar al Codi Penal de la manada, i obligar les dones a ensenyar ferides, perquè alguna cosa es jutge com a agressió sexual, a dir al jutge si ens resistim o a explicar si tanquem bé les cames", ha manifestat.

En aquest sentit, ha defensat que una dona que no té ferides després de patir una agressió sexual "no és una víctima de segona". "Si et vas quedar paralitzada i terroritzada de por, no eres una víctima de segona i el teu agressor no mereix una pena menor", ha aclarit.

Respecte a l’aplicació d’aquesta llei, Belarra ha assegurat que "hi ha una majoria de jutges que l'estan aplicant bé", mentre que una minoria ho fa d'una manera "incorrecta" i ha recordat que això ja va passar el 2004 amb la llei de violència de gènere, amb conseqüències "encara més greus".

Illueca vol una nova correlació de forces perquè "canvie el model productiu"

Al seu torn, el vicepresident segon del Consell i candidat a la presidència de la Generalitat, Héctor Illueca, ha traslladat a Compromís i el PSPV que "les pròximes eleccions autonòmiques només es poden guanyar per l'esquerra". 

Illueca ha admés que vol una "nova correlació de forces" perquè "el canvi de model productiu siga de veritat una prioritat, encara que això no agrade a algun empresari". Fa només uns dies, el conseller d’Habitatge titlava de "capitalisme monopolista despietat" i "tirania implacable" les pràctiques de les grans superfícies en relació amb la pujada de preus d'alguns aliments bàsics.

Lima: "S'està oblidant de la gent que viu ací"

Per la seua banda, la síndica d'Unides Podem a les Corts i candidata a l’alcaldia de València, Pilar Lima, ha centrat el seu discurs en la crisi de l’habitatge i ha asseverat que Podem "ha d'entrar" en l'Ajuntament per a fer front a una ciutat que "només està mirant cap a fora i s'està oblidant de la gent que viu ací".

En aquesta línia, ha retret a la vicealcaldessa i candidata del PSPV a l’alcaldia, Sandra Gómez que "no ha fet res en huit anys en matèria d'habitatge".