Belarra critica que al PSOE li "falta valentia" amb els grans supermercats

La ministra de Podem exigeix intervindre el preu d'aliments

La ministra de Drets Socials, Ione Belarra participa aquest divendres en l'acte 'Escut Climàtic' celebrat a Madrid. EFE/ Borja Sánchez Trillo
La ministra de Drets Socials, Ione Belarra, participa aquest divendres en l'acte Escut climàtic, celebrat a Madrid. EFE/ Borja Sánchez Trillo / Borja Sánchez Trillo (Efe)

La líder de Podem i ministra de Drets Socials, Ione Belarra, ha criticat que al PSOE li "ha faltat valentia" amb els grans supermercats, com Mercadona o Carrefour, i ha tornat a exigir la intervenció del preu en els productes bàsics de la compra.

Mentrestant, el ministre d'Agricultura, Pesca i Alimentació, Luis Planas, ha indicat que l'estimació de la inflació subjacent del mes d'abril, que va baixar nou dècimes, fins al 6,6%, és una "bona dada", que des del govern "han aconseguit contindre".

En contraposició, Belarra ha assenyalat que en pandèmia van llançar un escut social "sense precedents" que va protegir la població i les empreses amb el "braç del sector públic" i s'aconseguí intervindre com “mai” el mercat del lloguer gràcies sobretot a l'impuls de Podem.

No obstant això, ha expressat que els preocupa que Planas i la part socialista del govern estiguen "enviant el missatge a la ciutadania" que tinga "fe cega" que només amb les mesures actuals els preus baixaran, sobretot quan "molta gent va reconéixer el valor de l'executiu en limitar, per exemple, la pujada del lloguer al 2%".

"Crec que la gent té la sensació que a aquest govern li ha faltat valentia amb la gran distribució alimentària, que li ha faltat valentia amb els grans supermercats", ha aprofundit Belarra per a afegir que no se li pot demanar a la gent que ha d'omplir la nevera i té dificultats per a fer-ho que “espere”. Per tant, ha demandat que l'executiu siga “valent” perquè "cal intervindre la cistella" i "fer-ho ja".

També et pot interessar

stats