Directes
Ara en la televisió
LA CUINA DE MORERA

Barcelona demana al Congrés impulsar una comissió d'investigació dels atemptats del 17A

El ple de l'Ajuntament ha aprovat la proposició per a aclarir els fets arran de les informacions publicades pel diari 'Público'.

Sessió extraordinària del Plenari del Consell Municipal de Barcelona / Quique García (Efe)

El ple de l'Ajuntament de Barcelona ha aprovat instar el Congrés dels Diputats a impulsar una comissió d'investigació sobre els atemptats del 17 d'agost del 2017 a Barcelona i Cambrils.

La proposició ha tirat avant amb els vots a favor d'ERC, de JxCat i dels comuns, i els vots en contra del PSC, BCN Canvi, Ciutadans i del PP. Aquest ple extraordinari ha sigut convocat a petició dels republicans i de JxCat, després de les informacions del diari Público que apunten a una presumpta relació entre l'imam de Ripoll, i cervell dels atemptats, i el Centre Nacional d'Intel·ligència (CNI).

El portaveu d'ERC, Jordi Coronas, i la portaveu de JxCat, Elsa Artadi, han argumentat que iniciar la comissió d'investigació en el Congrés respon a la necessitat que tenen les víctimes, els seus familiars i tota la ciutadania de "conéixer els fets i acabar amb les teories de la conspiració".