Vicent Marzà, elegit candidat de Compromís a les eleccions europees

El diputat a les Corts i portaveu adjunt de la coalició valencianista s'ha imposat a la candidatura alternativa de Jordi Sebastià

Vicent Marzà, en una entrevistes a les Notícies del Matí
Vicent Marzà, en una entrevista en 'Les notícies del matí' / À Punt NTC

Vicent Marzà, diputat i portaveu adjunt de la coalició Compromís a les Corts, ocuparà el tercer lloc de la llista de Sumar a les eleccions europees que se celebraran el 9 de juny. Així ho han decidit simpatitzants del partit en unes primàries obertes en les quals també es presentava l'exalcalde de Burjassot, Jordi Sebastià.

Després del recompte fet a partir de les 14 hores d'este dissabte, Marzà ha obtingut un total de 5.234 punts, enfront dels 3.923 de Jordi Sebastià. Per darrere han quedat Yurena Hueso, amb 1.997 punts; Sandra Ruiz, amb 1.847, i Ioana Sintimbrean, amb 1.796.

Els simpatitzants de Compromís han pogut votar a través d'internet pels candidats que formarien part de la llista al Parlament Europeu els dies 25 i 26 d'abril, mentre que este dissabte s'ha dut a terme el vot presencial en les 23 meses habilitades arreu del territori valencià.

"Estic molt content i vull agrair a tota la gent que ha participat en el procés de primàries. Ara, a fer equip per a encarar les eleccions europees amb una veu valencianista", ha expressat Marzà moments després de fer-se públics els resultats de les primàries.

També et pot interessar

stats