Feijóo: “Els espanyols no podem estar pendents dels problemes de Sánchez”

La qüestió de confiança agafa força dos dies abans que Sánchez informe de la decisió final, mentre el bloc d’investidura comença a mostrar els suports per a mantenir el govern de coalició progressista

Les reaccions polítiques a la decisió de Sánchez es multipliquen / À Punt NTC

Dos dies abans de la compareixença en què el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, informarà de la decisió que ha pres en estos dies de reflexió, les reaccions dels partits del bloc d’investidura i de l’oposició es multipliquen.

Entre els socis de la investidura comença a escampar-se la teoria que la millor eixida per a Sánchez és una qüestió de confiança al Congrés. Amb majoria simple, més vots a favor que en contra, s'asseguraria la continuïtat.

El coordinador general d'EH Bildu, Arnaldo Otegi, ha reiterat en una entrevista a El Diario Vasco el suport de la formació a una qüestió de confiança per a "tancar la porta a la ultradreta" i ha assegurat que farà costat al govern de coalició, amb Sánchez o sense ell.

Menys explícit ha sigut el candidat de Junts a les eleccions catalanes, Carles Puigdemont, que insinua un suport al president del govern espanyol si està disposat a assolir un "acord històric" amb Catalunya. En este sentit, ha insistit que vol una relació bilateral per a aconseguir un acord que resolga el conflicte polític entre Catalunya i l'estat i que decidiran "sempre" els vots en funció d'això.

D’altra banda, la cap de llista a les europees per Podem, Irene Montero, coincideix amb Puigdemont que la formació morada ja ha patit amb anterioritat campanyes mediàtiques i judicials i, ara, demana respostes contundents: “Este govern ha de continuar, però parant-li els peus als reaccionaris”. Des de la Rambleta de València, Montero ha exigit que “el pes de la llei caiga sobre el bloc reaccionari, que no pot guanyar-li la guerra a la democràcia”.

Des del Partit Popular, però, s’han mostrat menys comprensius amb la situació del president espanyol: “Els espanyols no podem estar pendents dels problemes de Pedro Sánchez”, ha afirmat el president del PP, Alberto Núñez Feijóo. Els populars han llançat a més una campanya en resposta a la carta de Sánchez en la qual demanen que “cada ciutadà espanyol li responga amb altra carta en què també li conten els seus propis problemes”.

També et pot interessar

stats