Baldoví reitera la voluntat d’arribar a un acord que respecte els interessos valencians

El diputat de Compromís reclama garanties per a abordar la llei de dependència, els cítrics valencians i la llei de finançament autonòmic.

VÍDEO | Baldoví reitera la voluntat d’arribar a un acord que respecte els interessos valencians

El diputat de Compromís al Congrés, Joan Baldoví, ha reiterat durant la intervenció en el debat d’investidura el tarannà del partit a l'hora d'arribar a un acord de govern sempre que es respecten els interessos del territori valencià. En definitiva, aposta per evitar eleccions i “respectar la voluntat dels ciutadans que digueren no a un govern a la dreta”, ha expressat.

Baldoví ha recalcat que parla de problemes que afecten la ciutadania valenciana però també la resta del país. “Demanem el compliment de la llei de dependència, perquè l’estat hi ha d'aportar el 50% i hi aporta el 12%”, ha criticat sobre aquesta “anomalia”. Els cítrics i l’agricultura valenciana són altres dels punts calents que vol abordar amb el candidat Pedro Sánchez si vol el vot positiu de Compromís, a més de garanties per a reformar la llei de finançament autonòmic. 

“Els valencians, per a poder prestar els serveis essencials de l’estat del benestar, hem d’endeutar-nos. Això és insostenible, insolidari, injust”, ha lamentat. Aquestes demandes, segons ha emfatitzat, formen part de l’acord del Botànic que han firmat els mateixos socialistes amb el president Ximo Puig.

Per al portaveu de Compromís al Congrés, únicament hi ha un camí i aquest camí passa per ser generosos i arribar a un acord amb Unides Podem, el PNB, el Partit Regionalista de Cantàbria i Compromís: “amb la ‘banda’ que votaren 172.000 valencians i valencianes”, ha apuntat. 

Sánchez defén les inversions a la Comunitat Valenciana

En el torn de rèplica el candidat a la presidència del govern ha recordat les polítiques de suport a la Comunitat Valenciana que va iniciar l'executiu, com la condonació del deute a La Marina o una pujada de la inversió del 60% en els pressupostos generals de l'estat, que finalment no van comptar amb el suport majoritari a les cambres. “Defenem els interessos de la Comunitat Valenciana perquè estem profundament agraïts al poble valencià per haver confiat majoritàriament en el PSPV”, ha explicat Sánchez. 

També et pot interessar

stats